Kendal Elektrik’in Logo Yazılım Depo Yönetim Sistemi çözümü sayesinde kazandığı verimliliğin bütün üretim sürecine nasıl yansıdığına siz de tanıklık edin.
1998 yılından bu yana elektrik malzemeleri sektörünün önemli oyuncularından biri olan Kendal Elektrik, 22.000 metrekarelik tesisinde 150 çalışanıyla birlikte sektörde ilklere imza atmayı sürdürüyor. Otomasyona dayalı makine parkurlarında dünya standartlarında üretim yapan şirket LED ampuller, paneller, spotlar, projektörleri de kapsayan geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet veriyor.
Beklenti ve Hedefler
Kendal Elektrik, giderek büyüyen iş hacmini daha verimli yönetmek üzere, kullanmakta olduğu Logo Netsis ERP çözümüyle entegre bir depo yapısı kurmayı hedefledi.Ham madde ve ürün stoklarına ilişkin güncel ve güvenilir veriler sunan, ERP ile eş zamanlı çalışan uçtan uca bir çözüm arayışındaki Kendal Elektrik, bütün depo süreçlerini Logo Yazılım Depo Yönetim Sistemi çözümüne taşımaya karar verdi.
Uçtan Uca Depo Yönetimi
Kendal Elektrik, farklı iş süreçlerine göre uyarlanabilen Logo Yazılım Depo Yönetim Sistemi çözümünü kullanarak üretim sürecini de kapsayan bir yapı kurmak üzere çalışmalara başladı.
Sistemin sunduğu esnek yapı sayesinde, şirketin ihtiyaçları doğrultusunda üretim, mal kabul, sevkiyat, sayı, stok takibi, lokasyon takibi, planlama, iş emri atama, raporlama gibi farklı modüller devreye alındı.
El terminalleri üzerinden kullanılan Logo Yazılım Depo Yönetim Sistemi çözümü sayesinde, anlık verilerle desteklenen, daha dinamik bir depo sistemi kuruldu.
Elde Edilen Faydalar
- Logo Yazılım Depo Yönetim Sistemi çözümünün farklı modülleriyle sayım, stok takibi, sevkiyat, mal kabul, raf besleme, depolar arası transfer, paketleme, iade gibi tüm depo operasyonları uçtan uca ve tek noktadan yönetilmeye başladı.
- Güçlü ERP entegrasyonuyla ham maddeden üretime ve satışa kadar tüm veri organizasyonu sistem üzerinden yapılabilir hâle geldi.
- Üretim ile depo arasındaki iletişimin güçlenmesi ve üretimde süreçlerin daha kontrollü şekilde yürütülmesiyle kayıplar %90, maliyetler %70 oranında azaldı.
- Maliyetlerin azalması ve süreçlerin hızlanmasıyla depo operasyonlarında %98 verimlilik artışı sağlandı.
- Depo operasyonları daha hızlı yürütülebilir hâle geldi, el terminali kullanımıyla daha dinamik bir sistem kuruldu.
- Sistemin ihtiyaca göre uyarlanabilir yapısı sayesinde operasyon süreçlerindeki değişikliklere hızla ve iş akışını bozmadan uyum sağlamak mümkün hâle geldi.
- Planlama, personel atama, FIFO ürün toplama ve sevkiyat paketleme gibi alanlara ilişkin sorumlulukların sistem üzerinde ayrıştırılmasıyla sevkiyatlar daha kontrollü yapılabilir oldu.
- Çözümün ham madde depolama, üretim ihtiyaçlarına göre besleme, kalite kontrol yapısı sayesinde, pek çok farklı ürün varyantı bulunmasından kaynaklanan yanlış ürün hazırlığı, ürünlerin karıştırılması gibi hatalar engellendi.
- Adres takibi ve sevkiyat süreçlerinde doğruluk oranları arttı.
- Hatalı ürün veya yanlış sevkiyatın engellenmesiyle zaman ve iade maliyeti azalırken müşteri memnuniyeti arttı.
- Detaylı raporlama özelliğiyle envanter çok daha net görülebilmeye başladı.
- Görev dağılımlarının sistem üzerinden yapılmasıyla personel performansı doğrudan izlenebilir hâle geldi.
- Sistemin uçtan uca izlenebilir olması, sorunların erken evrede ve kök nedenlere erişilerek çözülmesini sağladı.
- Logo Yazılım tarafından yapılan düzenli güncellemelerle depo performansında kesintisiz artış gözlemlendi.