facebook
Genel

Türkiye’nin 2017 Yılı Fuar Karnesi Açıklandı

Yapay zeka aracı ile özetlenmiştir

Fuarlar, şirketlerin ürün ve hizmetlerini sergileme, yeni müşteri edinme ve iş birlikleri kurma açısından önemlidir. 2017'de Türkiye'de düzenlenen fuar sayısı ve ziyaretçi sayısı artmıştır. Tarım, kitap ve genel fuarlar en çok ziyaret edilen sektörlerdir. İstanbul, Ankara ve İzmir en fazla fuara ev sahipliği yapmıştır. Mart ayı en yoğun fuar düzenlenen aydır.

İçindekiler

1. Tarım ve hayvancılık sektörü lideri

Şirketlerin ürün ve hizmetlerini sergilemesi, yeni müşterilere erişmesi ve iş ortaklıkları için bağlantılar oluşturması adına büyük öneme sahip olan fuarlar, geçtiğimiz yıl ülkemizde rakamsal olarak tırmanış gösterdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan istatistiklere göre, 2016 yılında yurt içinde toplam 426 fuar düzenlenirken, 2017 yılında bu sayı 475’e yükseldi. 2017 yılında fuar ziyaretçi sayısı da 2016 yılına göre 3 milyon 877 bin 843 kişi arttı.

Teknolojik gelişmelere ve şirketlerin dijital pazarlama ile hedef kitlelerine kolayca ulaşabilmelerine rağmen fuarlar hâlâ oldukça popüler. Hem katılımcı şirketler, hem de ziyaretçiler için fuarlar geçtiğimiz yıl ülkemizde yükseliş kaydetti. 2016 yılında düzenlenen fuarları toplam 17 milyon 841 bin 871 kişi ziyaret etmişken, 2017 yılında bu rakam 21 milyon 719 bin 714 kişiye yükseldi.2016 yılında düzenlenen fuarları toplam 518 bin 140 yabancı ziyaret ederken, 2017 yılında bu sayı artarak 587 bin 128 kişi oldu.

Ziyaretçi sayısı sıralamasında; 5 milyon 734 bin 213 kişi ile tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri alanındaki fuarlar birinci, 4 milyon 875 bin 368 ziyaretçi sayısı ile kitap ve süreli yayınlar sektörü ikinci oldu. Üçüncülüğü 1 milyon 753 bin 335 ziyaretçi ile genel fuarlar aldı.

Tarım ve hayvancılık sektörü lideri

Fuar sayısı açısından da birinci yine tarım, seracılık, hayvancılık teknolojisi sektörü oldu. 76 fuar sayısına sahip bu sektörü, 39 fuar ile eğitim, eğitim ekipmanları ve teknolojileri alanındaki fuarlar ve 35 fuar ile Isıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve sistemleri, inşaat malzemeleri, banyo, mutfak, seramik, nalburiye, hırdavat, tesisat fuarları izledi.

En fazla fuar 197 adet ile İstanbul’da düzenlenirken, ikinciliği 50 fuarla Ankara, üçüncülüğü de 30 fuarla İzmir aldı. Fuarların aylara göre istatistiğine bakıldığında ise en çok fuar Mart ayında düzenlendi. Sıralamada Mart’taki 81 fuarı, 63 fuar ile Ekim ayı izledi. 86. İzmir Enternasyonal Fuarı 2017 yılında en çok ziyaret edilen fuar olurken, bu fuarı 36. İstanbul Kitap Fuarı ve ARTIST 2017 27. İstanbul Sanat Fuarı takip etti.

20.02.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.