facebook
Genel

KOBİ Tanımı Hakkında Değişiklik Resmi Gazetede Yayımlandı!

Yapay zeka aracı ile özetlenmiştir

Blog içeriğinde, KOBİ tanımında yapılan değişiklikler ve artık hangi şirketlerin mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırıldığı detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni KOBİ tanımına göre, yıllık net satış hasılatı ve mali bilanço üst limitleri artmış, çalışan personel sayısı üst limiti ise korunmuştur. Bu değişikliklerle birlikte KOBİ'lere verilen desteklerde de yeni düzenlemeler yapılmıştır.

İçindekiler

1. Yeni KOBİ tanımı

Ülkemizde önemli bir etkiye sahip olan KOBİ sınıfındaki şirketlerin türleriyle ilgili daha önce Logo Blog’da pek çok makale yayımladık. “KOBİ Nedir, KOBİ Türleri Nelerdir” yazımızda da geniş biçimde işlediğimiz KOBİ tanımı değişti. Resmi gazetede de yayımlanan yeni KOBİ tanımı, blog yazımızda!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, kısaltmasıyla KOBİ’nin anlamını, bir şirketlerin bu sınıflara dahil olması için hangi özelliklere sahip olması gerektiğiyle ilgili şimdiye kadar Logo Blog’da da bazı yayınlar yaptık. Dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, KOBİ tanımı değişti! İşte yeni KOBİ tanımı!

Yeni KOBİ tanımı

KOBİ tanımında değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 24 Haziran 2018 tarih 2018/11828 karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler arasında, KOBİ tanımının kriterlerinden “Yıllık net satış hasılatı” ve “Mali bilanço” üst limiti 40 milyon TL’den 125 milyon TL’ye yükseltildi. Yıllık çalışan personel sayısı üst limiti ise 250 çalışan olarak korundu. Yapılan düzenleme ile mikro, küçük ve orta büyüklükteki ekonomik birim ve girişimlerin tanımları yeniden belirlendi.

Mikro İşletmeler: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançodan herhangi biri 3 milyon TL aşmayan işletmeler, mikro işletme olarak adlandırılacak.

Küçük İşletmeler: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler küçük işletme olarak adlandırılacak. Daha önceden 8 milyon TL olan satış hasılatı veya mali bilanço üst limiti 25 Milyon TL’ye yükseltildi.

Orta Büyüklükteki İşletmeler: 250 çalışandan az istihdam rakamı ve yıllık satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon TL’yi aşmayan işletmeler, orta büyüklükte işletme olarak adlandırılacak. Daha önceden 40 milyon TL olan satış hasılatı veya mali bilanço üst limiti 125 Milyon TL’ye yükseltildi.

24 Haziran 2018 tarihinden itibaren 125 milyon TL’nin altında net satış hasılatına sahip bütün işletmeler KOSGEB’in vermiş olduğu desteklerden yararlanabileceklerdir.

25.06.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.