facebook

Detaylı bilgi için

sizi arayalım

Üretim planlama nedir?

Logo Yazılım’ın sunduğu üretim planlama programıyla stoklardan siparişlere, reçetelerden terminlere kadar üretimin tüm aşamalarını tek noktadan, etkili bir şekilde yönetin; üretim süreçleriniz üzerinde kesintisiz denetim sağlayın.

Üretim Planlama ile ilgili detaylı bilgi için sizi arayalım.

Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Başlarken

Üretim planlama programı nasıl seçilir?

Üretim planlama programı seçerken öncelikle mevcut ERP sistemine entegrasyon konusu dikkate alınmalıdır, çünkü program kullanılırken gerekli olan verilerin ERP sisteminden doğru, güncel ve kesintisiz olarak akması gerekir.

İyi bir üretim planlama programı pek çok farklı makine ve robotik otomasyon sistemini kapsamalıdır. Bu sayede hem mevcut üretim alanındaki hem de gelecekte satın alınabilecek yeni makinelerle veya robotlarla da kusursuz uyum elde edilebilir.

Cihaz ömür ve bakım takibini yapabilecek, gerektiğinde yeni eklenen cihazlar ve süreçlerle güncelleştirilebilecek esneklikte bir üretim planlama programı seçilmesi de önemli bir faktördür. Kullanım kolaylığı, kullanıcı dostu ekranlar ve etkin raporlama sistemleri de üretim planlama programı seçiminde fark yaratan unsurlar olarak dikkate alınmalıdır.


Üretim planlama nasıl yapılır?

Farklı ölçeklerde ve sektörlerde de olsa, üretim yapan şirketlerin planlama süreçleri belirli aşamalardan oluşur.

  • Sipariş alımı ve teslim tarihi atanması aşamasında gelen siparişler önceliklerine göre sıralanır ve teslim tarihleri belirlenir.
  • Girdilere göre stok kontrolü ile üretimde ihtiyaç duyulan ham madde stokları sürekli kontrol edilir.
  • İhtiyaçların belirlenmesi aşamasında üretim için gereken girdiler ve süreçler, reçeteler doğrultusunda belirlenir.
  • İhtiyaçlara göre süre ve rotaların, kapasitelerin hesaplanması aşaması, üretimin kesintisiz gerçekleşmesi için gerekli hesaplamalar yapılarak üretim emri öncesi son hazırlık anlamına gelir.
  • Zamanlama bazlı üretim emirlerinin oluşturulması aşamasında üretim hazırlığı tamamlanmış, belirlenen zamanda üretimin başlatılması için gerekli emirler verilmiştir.


01

Üretim planlama ne işe yarar?

Üretim yapan şirketler, hangi sektörde olurlarsa olsunlar, verimlilik için öncelikle üretim süreçlerini etkili şekilde yönetmek zorundadır. Üretim; ham madde temini, stok kontrolü, üretim reçeteleri, sipariş yönetimi, teslim tarihleri, sevkiyat gibi pek çok farklı faktörün bir araya geldiği ve şirketin kârlılığını doğrudan etkileyen bir süreçtir. Bu sürecin etkili yönetilmesi zaman ve maliyet tasarrufu sağlar; müşteri memnuniyetini artırır.

Bu etkili yönetimi sağlamanın ön koşulu da şirkette kullanılan kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemiyle entegre bir üretim planlama programını devreye almaktır. Bu sayede üretim sürecinde yer alan veya bu süreci etkileyen tüm faktörler tek noktadan, etkin şekilde yönetilebilir.

02

Üretim planlama programı kullanmanın avantajları

Üretim süreçlerinin belirli planlama dâhilinde ve kesintisiz olarak yürütülmesi şirketlerin maliyet ve zaman tasarrufu, üretim güvenilirliği, müşteri memnuniyeti gibi avantajlar elde etmesini sağlar.

Logo Yazılım üretim planlama programıyla üretim süreçleri uçtan uca kontrol altına alınır ve optimizasyon sağlanır.

Logo Yazılım’ın ERP ile entegre üretim planlama programı sayesinde:

  • Malzemeler ve stoklar en verimli şekilde yönetilir.
  • Maliyet, zaman ve iş gücü kontrolü sağlanır.
  • Anlık maliyet hesapları yapılabilir.
  • İhtiyaca göre üretim kolayca özelleştirilebilir.
  • Üretim süreçleri sistem üzerinden takip edilip raporlanır.
  • Yüksek kalitede üretim ve denetim sağlanır.
  • Terminlere uyumluluk ve beraberinde müşteri memnuniyeti artar.
  • Makinelerin veya robotik birimlerin bakım tarihleri ve işlerlik durumları sistem üzerinden kontrol edilebilir.
  • Otomatik üretim rotaları oluşturulur.

Erişilebilirlik

Sistemler, makineler, insanlar ve süreçler arasında bağlantı kurar.

İş Takibi

Tüm adımları etkin şekilde takip eder.

Süreç Analizi

​Kaynakların etkin yönetimi ve gerçek zamanlı kararlar için süreçleri analiz eder.

Otomatizasyon

Verimliliği artırmak üzere iş süreçlerini otomatize eder.

03

Logo’da üretim planlama programı

Logo Yazılım’ın üretim planlama programı Logo Tiger, Logo Netsis ve Logo j-Platform ERP çözümleriyle entegre şekilde çalışarak üretim süreçlerinde uçtan uca verimlilik sağlar. Üretim şemasının her noktasında etkili kontrol ve kesintisiz uygulama imkânı veren üretim planlama programı farklı modüllerle zenginleştirilerek şirketlerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir.

Örneğin Kaynak Çizelgeleme Modülü sayesinde üretim emirleri üzerinde toplu hâlde değişiklik yapılabilir veya üretim farklı makineler arasında paylaştırılabilir.

Malzeme İhtiyaç Planlama Modülü ise üretim öncesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin stok durumlarını ve yerlerini sistem üzerinden görmeyi sağlar.

İleri Üretim Planlama Modülü ile farklı makine tiplerine özel çözümler devreye alınabilir. Robotik süreçleri de destekleyen bu modül otomasyonu destekler.

04

Üretim planlama programı kullanım alanları nelerdir?

Üretim planlama programları, üretimin her aşamasını kontrollü bir şekilde yönetmeyi sağlar.

Siparişlerin alınmasından itibaren, öncelikle ihtiyaç duyulan girdilerin ve ham maddelerin stok kontrolü, çalışanların vardiya düzenlemeleri, kullanılacak istasyonların atanması gibi hazırlık süreçlerinde üretim planlama programı kullanılır.

Bu aşamalardan sonra siparişlerin öncelik sıralaması belirlenir ve üretim emirleri oluşturulur. Bu emirler doğrultusunda gerekli kontroller yapılır ve üretim başlamadan önce maliyet hesapları otomatik olarak çıkarılır.

Logo Yazılım Çözümleri

Üretim planlama neden önemli?

Üretim planlama, kaynakların etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayarak maliyetleri düşürür, stok seviyelerini optimize eder ve müşteri taleplerine zamanında cevap verilmesini sağlayarak işletmenin rekabet avantajını artırır.

Sıkça Sorulan Sorular

01

Logo'da üretim planlama çözümleri nelerdir?

Logo üretim planlama çözümleri için ERP programı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

02

Üretim planlamada kontrol nasıl yapılır?

Üretim planlamada kontrol, üretim süreçlerinin planlanan hedeflere uygunluğunu izleyerek, kaynakların etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayan bir yönetim sürecidir.