Logo Yazılım, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim,toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışıriş ve ekonomik büyüme maddelerine verdiği önem doğrultusunda, 2019 yılında robotik kodlama atölyelerini hayata geçirdi.
Toplumsal sorumlulukları yerine getirmek ve geleceğin yazılımcılarına ilham vermek üzere başlatılan bu çalışma, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Atölyede verilen dersler ile çocukların eğlenceli metotlarla kod yazmayı bugünden öğrenmeleri, mekanik yeteneklerini ve analitik düşünce becerilerini geliştirip, yarının mühendisleri, doktorları ve bilim insanları olmaları amaçlanıyor.
Resmi açılışı Logo’nun Gebze kampüsünde yapılan robotik kodlama atölyesi daha sonra Şişli Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlkokulu’nda ve 7 Logo İş Ortağının da desteğiyle Şehit Fikret Metin Öztürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Ayrıca, Logo Renk Kulübü’nün desteğiyle Harmantepe Ortaokulu’nda 21 bilgisayarlı bir laboratuvar olarak da robotik kodlama atölyesi kuruldu.
Bugüne dek 2.000’den fazla çocuğa ulaşmayı başaran bu robotik kodlama atölyelerinin, Logo İşOrtakları ve ekosisteminin de desteğiyle tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor.
Çocuklara eğlenceli metotlarla ve ekip çalışması içinde kod yazmayı öğreten atölyeler , aynı zamanda hayal güçlerini, mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini de geliştirerek gelecekteki yaşamlarına bugünden dokunmayı amaçlıyor. 8-10 yaş grubundaki çocuklara 32 hafta süreyle verilen robotik kodlama eğitimlerinde 3D tasarım, farklı çizim yöntemleri, algoritma oluşturma, 3D materyalleri organize etme, sensör kullanarak robot üretme, kontrol ifadelerini kullanarak “eğer...ise”mantığını kavrama, interaktif oyun ve hikaye yaratma, grafiksel programlama bloklarını kullanma gibi konularda uygulamalı çalışmalar yapıyor.
Pandemi döneminde atölyelerdeki sınıf içi eğitimlerinmüfredatı Atölye Vizyon işbirliğinde uzaktan eğitimşeklinedönüştürülerek dijital olarak ilerleyecek bir projehayata geçirildi.
Her bir öğrenciye bilgisayar, internet paketi, pinoo kart, ışık sensörü, buzzer modülü, RJ-11 kablo gibi sensor ve modüller ile mukavva, el işikağıdı, silikon gibi sarf malzemelerden oluşan Maker Seti gönderildi. Gebze Ülkem İlkokulu’ndan 6 öğrenciile başlayan dersler yaygınlaştırılarakElazığ ve Antalya’daki okullara da ulaştı.
4 haftalık uzaktan eğitimlegerçekleştirilen atölyelerde çocuklar trafik lambasıuygulaması,ışıklı robot, bariyer uygulaması, el sallayan robot, hırsızalarmı, park sensörü, akıllısaksı,akıllı baston, çamaşır kurutma uygulaması gibi icatlar yaratıyorlar.
Logo çalışanları farklı yardım projelerinde Logo Yazılım kurumsal kimliğiyle işbirlikleri gerçekleştirerek eğitime destek oluyor.