Geleceğin yazılımcılarına ilham olmak amacıyla kurulan Logo Robotik Kodlama Takımı; Tarım, Hayvan Dostlarımız, Çevre, Enerji, Sağlık, Engelliler ve Yaşlılar temalarında hazırladıkları projeleri yöneticilere sundular.
Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılımları markası Logo Yazılım ile Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un iş birliğinde geçtiğimiz Ekim ayında kurulan “Logo Robotik Kodlama Takımı” aldıkları kodlama eğitimleriyle geliştirdikleri projeleri tamamladılar. 3. sınıfa giden 7 kız ve 7 erkek öğrenciden oluşan takım hazırladıkları projeleri Logo yöneticilerine, mentörlerine ve çalışanlara sundular. Hayata geçirilen; Tarım, Hayvan Dostlarımız, Çevre, Enerji, Sağlık, Engelliler ve Yaşlılar temalarındaki projeler arasında topraksız tarım ile çilek bahçesi, pino ile ortam sıcaklığını ölçen termometre, pino ile kedi otomatı, ilaç içmeyi unutanlar için ilaç hatırlatıcısı, balıklar için yem otomatı, konveyör mekanizması yer alıyor.
Logo Grup Pazarlama Başkanı Begüm Arş Türk, Logo Robotik Kodlama Atölyesi kapsamında kurulan takıma katılan öğrencileri çalışmalarını heyecanla izlediklerini belirterek şunları söyledi: “Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz desteğin artarak devam etmesini hedefliyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız, geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemizin gelişerek devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve hevesle katılım göstermesi bizi gururlandırdı.”
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulutise dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Dernek olarak bugün 40 binden fazla çocuğa eğitim desteği veriyoruz ve Türkiye’nin 50’den fazla şehrinde faaliyet gösteriyoruz. Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak geliştirdiğimiz Logo Robotik Kodlama Atölyesi eğitimiyle birlikte öğrenciler kodları anlamlandırmaya başlıyor ve bilgisayar kullanım becerileri gelişirken, yapılan çalışmalar iletişim yeteneklerinin ve ifade biçimlerinin değiştirmesine, hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu sunumda da hayal güçlerinin eseri olan projeleri izlemekten büyük heyecan duyduk.”
Logo Robotik Kodlama Takımını oluşturan öğrenciler eğitim öğretim yılı boyunca Kodlama, Robotik, Maker, STEM eğitimi aldıkları, haftada 4 saatlik atölye çalışmalarına katıldılar. Atölye çalışmaları sırasında Kodlama başlığı altında, Scratch, Kodu Game Lab, Python, Roblox, Small Basic, Ruby, Alice ele alındı. Robotik başlığı altında; Pinoo ve Tinkercad Simulation eğitimleri verildi. Maker ve STEM+A başlıklarında proje bazlı çalışmalara yoğunlaşıldı. Tasarım başlığı altında ise; Tinkercad, Cura, 3D Yazıcılar ve Renderforest ile animasyon eğitimleri verildi.
Kurulduğu günden bu yana 2.000’den fazla öğrenciye dokunan Robotik Kodlama Atölyesi, fiziksel olarak Türkiye’nin farklı noktalarında robotik kodlama atölyeleri kurmaya, ilgili okullardaki öğretmenleri eğiterek geleceğin yazılımcılarına ilham olmaya etki alanını genişleterek devam etmeyi hedefliyor. Pandemi döneminde de hız kesmeyen Logo Yazılım uzaktan eğitimle 332 öğrenciye 4 haftalık atölyelerle eğitim vermeye devam etti. Böylece gerek sınıf içi gerek uzaktan erişimle eğitim modelini geliştirdi.