facebook
GenelTeşvik Destek

İmalat sanayiinde dijitalleşme için çağrı

Yapay zeka aracı ile özetlenmiştir

İmalat sanayii sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayacak KOBİGEL destek programı inceleniyor. Program, yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ'leri destekleyerek üretim süreçlerinde dijital teknolojilerin kullanımını teşvik ediyor. Başvuru şartları ve destek oranları belirtiliyor. Proje başvuruları 17 Eylül 2024'e kadar alınacak. Başvurular kosgeb.gov.tr adresinden online olarak yapılabilecek.

İçindekiler

1. 2020-01 proje teklif çağrısı

2. 2020-02 proje teklif çağrısı

3. Proje konusu olan teknolojiler

4. Destek oranı ve üst limitler

5. Proje giderleri

Mal üretiminin gerçekleştiği temel sektörlerin başında gelen imalat sanayii, küresel gelişmelerden en çok etkilenen sektörler arasında bulunuyor. Araştırmalara göre Türkiye’de imalat sanayii katma değeri GSYH’da dünya ortalamasının üzerinde seyrediyor. Bu durumun sürdürülebilirliğini sağlanmak için imalat ve bilişim teknolojilerinin harmanlanarak verimlilik ve yüksek katma değer odaklı bir yapının oluşturulması gerekiyor. KOSGEB’in KOBİGEL KOBİ destek programı da bu amaca hizmet ediyor.

KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayiinde Dijitalleşme” temalı proje teklif çağrıları imalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesini ve KOBİ’lerin üretim süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin artırılmasını amaçlıyor. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı ve aktif olmaları gerekiyor.

2020-01 proje teklif çağrısı

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayiinde Dijitalleşme” temalı proje çağrısı iki kısımdan oluşuyor. 01 olarak numaralandırılan proje çağrısı, imalat sanayii sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesini amaçlıyor. Elektronik, bilişim ve makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler; projenin konusu olan teknolojileri içeren ürünlerin birini veya entegre çalışmak koşuluna bağlı olarak birkaçını sunabiliyor. Sadece ticarileştirme amacıyla proje sunacak KOBİ’lerin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ya da AR-GE Merkezi projesi çıktısı olduğuna dair belge sunmaları gerekiyor.

2020-02 proje teklif çağrısı

KOBİ dijitalleşme sürecine büyük katkı sağlayacak olan projenin 02 olarak numaralandırılan çağrısı, “imalat sanayii sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin artırılmasını hedefliyor. Bu çağrı için de KOBİ’lerin, bahsi geçen teknolojileri üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunması gerekiyor.

Proje konusu olan teknolojiler

Proje kapsamında Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti, endüstriyel robot teknolojileri, akıllı sensör teknolojileri, siber fiziksel akıllı fabrika sistem ve bileşenleri, siber güvenlik, akıllı ve esnek otomasyon sistemleri, artırılmış/sanal gerçeklik teknolojileri arasından çoklu seçim yapılabiliyor. KOBİ’lerin, proje konusu ürünü kendi iş süreçlerine adapte etmek için Satın Alma Niyet Beyanı ile başvuru yapmaları gerekiyor. Proje başvurularının değerlendirilmesi aşamasında edinecekleri teknolojiler yerli firmalardan karşılanma oranı yüksek olan KOBİ’ler avantajlı sayılacak. Projeye konu olan teknolojilerin iş süreçlerini iyileştirecek veya ihtiyaçlarını giderecek çözümler üretiyor olması şartı da var.

Destek oranı ve üst limitler

Projenin destek oranı %60 olup bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin %30’u geri ödemesiz destek ve %70’i teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenecek. Geri ödemesiz destek ve geri ödemeli destek birlikte ödenecek. KOBİ destek için işletme başına rakamlar ise şöyle: 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı).

Proje giderleri

Proje kapsamında tam zamanlı çalışacak en fazla 4 personel desteklenebiliyor. Personel için 90.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecek. Destek kapsamında bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) için 850.000 TL’ye kadar geri ödemeli ve geri ödemesiz destek sağlanacak. Yazılım giderleri için 100.000 TL’ye kadar geri ödemeli ve geri ödemesiz destek verilecek. Tanıtım giderleri, fuar giderleri, seyahat giderleri gibi hizmet alım giderleri için 200.000 TL’ye kadar geri ödemeli ve geri ödemesiz destek sağlanacak.

Son gün 17 Eylül

Başvurular KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak. Desteklenecek işletme sayısını belirleyen puan sıralamasına göre bütçe imkânları olacak. Proje çağrısı için 17 Eylül 2020 günü saat 23.59’a kadar başvuruda bulunulabiliyor. Asgari proje süresi 8 ay, azami proje süresi 20 ay olup, başvurularda 01 sayılı proje için yapılan başvurular yüksek öncelikli olarak ele alınıyor.

Siz de elektronik, bilişim, makine imalat sektöründe faaliyet gösteren bir KOBİ olarak projeye başvuruda bulunmak istiyorsanız teklif çağrısı, başvuru formu örneği, başvuru klavuzu, gerekli diğer dokümanlar ve uygulama esasları için kosgeb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Web sitesinde sağ üst menüde yer alan “E-hizmetler” linkini tıklayıp işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle KOBİ Bilgi Sistemine girerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Tolga Gören – Logo Yazılım Kamu İlişkileri ve Proje Direktörü

29.07.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.