facebook

Detaylı bilgi için

sizi arayalım

Ön muhasebe programı nedir?

İşletme faaliyetleri sırasında ortaya çıkan finansal nitelikli işlemlerin muhasebe bilgilerine dönüştürülmesi için gerçekleştiğinin kanıtlanması gerekiyor. Finansal işlemler muhasebe sistemine dâhil olmak üzere kayıtlara hazırlanmak üzere belgelendiriliyor. Ön muhasebe; finansal işlemlerin konusu, tarafları, tutarı, miktarı ve zamanı açısından kayıtlara alınmasını ifade ediyor.

Ön muhasebe asıl muhasebe işlerinin ön girdilerini hazırlamak anlamına geliyor. Günlük olarak muhasebe, pos ve kasa kayıtları tutuluyor ve kayıtlarının kanuna uygun ve zamanında yapılabilmesi için evrak düzenleniyor. Stok takibi ve veri girişinin yanı sıra raporlama ve arşivleme işlemleri de yapılıyor.

 Ön Muhasebe Programları ile ilgili detaylı bilgi için sizi arayalım.

Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

BULUT
Logo Bulut ERP

Bulut ERP ile muhasebeden satışa, üretimden bütçelemeye kadar tüm fonksiyonlar bulut teknolojisi ile sunuluyor. İşlerinize istediğiniz yerden ve istediğiniz zamanda erişmenizi sağlayan Logo bulut ERP'yi, ihtiyaçlarınıza göre kolayca ve hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi
ON-PREMISE
Logo Start 3

Ön muhasebe programı Logo Start 3 ile tüm mikro işletmeler stok, maliyet, kasa, fatura, sipariş, ödeme ve tahsilat takibi, banka ve müşteri bilgilerinin yönetimi işlemlerini tek noktadan yapabiliyor. Böylece banka hesaplarından aylık ödemelere, stok bilgilerinden e-Fatura kesimine kadar her noktada kontrol ve verimlilik artışı sağlanıyor.

Detaylı bilgi
BULUT
Logo İşbaşı

Ön muhasebe işlemlerine her an, her yerden kolayca ulaşmayı sağlayan online ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile mikro ölçekli şirketler işlerini sürekli kontrol altında tutabiliyor.

Detaylı bilgi

Yeni Başlayanlar İçin

Ön muhasebe ne iş yapar?

İşletmelerin tüm bilgi giriş ve çıkışları ön muhasebe tarafından yapılır. Ön muhasebenin yaptığı işlemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Banka/kasa hesap işlemleri
  • Satış işlemleri
  • Çek/senet takibi
  • Personel maaş, prim vb. takibi
  • Depo/stok takibi
  • Fatura ve irsaliye takibi
  • Cari hesap takibi


Ön muhasebe nasıl yapılır?

Ön muhasebe için gerekli olan yukarıdaki tüm işlemler ön muhasebe programlarında kullanıcıya sunulur. Önemli olan bilgilerin hatasız ve eksiksiz girilmesidir. Yapılacak yanlış işlem, işletmeleri zarara uğratabilir.


Ön muhasebe nasıl öğrenilir?

Ön muhasebe, eğitim gerektiren bir iştir. Bu konuda lise ve üniversitelerde eğitim görülebileceği gibi ön muhasebe kurslarına gidilerek sertifika da alınabilir. Günümüzde işletmelere sunulan ön muhasebe programları ile ön muhasebe çalışanlarının işleri oldukça kolaylaştırılmıştır. Kullanılacak olan program hakkında eğitim alarak işletmenin tüm finansal bilgilerinin girişi sağlanabilir.

​Hizmet ya da ürün satışı yapan her firma, finansal tüm işlemlerini kayıt altına almalı ve bunları belgelendirmelidir. Gelir gider takibi, stok giriş çıkışları, fatura ve irsaliye takibi, banka işlemleri, satış işlemleri, cari işlemler, kasa hesap takibi, aylık bordrolar, çek senet takibi gibi birçok finansal işlemler ön muhasebe ile yapılır. Tüm bu karmaşık ve takip gerektiren başlıkların düzenini sağlamak, devamlılığını getirmek için kullanılan program “Ön muhasebe programı nedir?” sorusuna verilecek en net cevaptır.



01

Ön muhasebe programı ne işe yarar?

Ön muhasebe programı, defter ya da Excel ile muhasebe işlemlerini kayıt altına alan firmaların işlerini kolaylaştıran bir programdır. İş yükünün artması ile manuel olarak tutulan kayıtlar kontrolden çıkabileceği gibi hataya da oldukça açıktır. Şirketler, ön muhasebe programları ile anında finans durumlarını görebilir ve buna göre aksiyon alabilirler. Ön muhasebe programları firmalara zamandan ve iş gücünden de tasarruf sağlar. İnternetin olduğu her yerde işlem yapmaya olanak sağlayan ön muhasebe programlarının firmalara sunduğu avantajlar:

  • Excel gibi programlarda ön muhasebe tutmak belirli düzeyde bir bilgi gerektirir. Formüller, tablolar ve hesaplamalar gerektiren bu işlemler yerine ön muhasebe programı kullanılır. Başlangıç seviyesinde bilgisayar kullanımı gerektiren ön muhasebe programları ile kayıtlar rahatlıkla tutulabilir.
  • Defter ile kayıt tutan firmalar, herhangi bir güncelleme/değişiklik geldiğinde uzun uğraşlar verir. Ön muhasebe programları ile saniyeler içerisinde bilgi güncellemek, veri giriş/çıkışı yapmak mümkündür.
  • Tüm bankalar ön muhasebe programına entegre edilebildiği için tahsilat, ödeme, taksitlendirme gibi banka işlemleri tek bir yerden kontrol altına alınır.
  • Müşteri bilgileri tek bir yerde tutulur. İstenilen sipariş, teslim tarihi gibi özellikler kolaylıkla görülebilir ve stok durumuna göre de sipariş verilir. Stok tutulma kolaylığı ile müşteri memnuniyeti ve devamlılığı sağlanır.
  • İnternetin olduğu her ortamda ön muhasebe programında işlem yapılabilir. Bu da firmalara zamandan tasarruf sağladığı gibi büyük bir kolaylık da getirir. İşlerin hızlı ilerlemesi, istenilen anda istenilen bilgiye ulaşmanın avantajı sağlanır.
  • Ön muhasebe programlarının mobil uyumlu olması ile sadece bilgisayar üzerinden değil cep telefonu ve tablet gibi elektronik cihazlardan da programa ulaşılabilir, işlem ve takip yapılabilir, fatura kesilebilir.
  • Excel veya defter ile finansal bilgilerin kayıt altında olması güvenli değildir. Ön muhasebe programı sayesinde firmaların tüm muhasebe bilgileri şifreli ve güvenli ortamlarda saklanır. Bilgilere de sadece firmanın yetki verdiği kişiler ulaşabilir.
  • Firmanın kârlılık ve finans durumu anında görüntülenebilir, Excel ya da defter üzerinde zaman alan işlemler yapmaya gerek kalmaz.
  • Bilgi işlemek, kayıt altına almak gibi işlemlerin yanı sıra ön muhasebe programı ile tahsilat, ödeme vb. günleri kolayca görülebilir.
  • Personelin bordro, maaş, prim vb. işlemleri takip edilebilir.
02

En iyi ön muhasebe programı nasıl seçilir?

Ön muhasebe programı seçerken öncelikle firmanın, ihtiyaçlarını ve iş yükünü belirlemesi gerekir. Orta ölçekli ya da küçük işletmelerin ihtiyaçları farklı olacağından muhasebe programlarının bazı özellikleri firmalar arasında değişiklik gösterebilir. Ön muhasebe programı seçme konusunda firma muhasebecisinden yardım alınmalı ve doğru program seçilmelidir.

Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olması da firmaların işini kolaylaştıracak bir diğer etmendir. Kolay ve anlaşılır bir program kullanan kişinin işini kolaylaştıracağı gibi zamanını boş yere harcamasını engeller. E-belge entegrasyonuna sahip olması ise ön muhasebe programlarında işletmelerin yeni sisteme geçişlerini kolaylaştırır. Faturalar internet üzerinden gönderilir, eski sistemde kalan bilgiler yeni sisteme entegre edilir. Ön muhasebe programlarının maliyetlerinin karşılanabilir olması muhasebe programı seçerken göz önünde bulundurulacak kriterler arasındadır.

Ön muhasebe programlarının telefon, tablet gibi tüm elektronik cihazlara uyumlu olması gerekir. Böylelikle işletme sahibi ya da yetkilisi istediği her yerden programa girebilir, işlem ve takip yapabilir. Gün sonu işlemler ve raporları da cep telefonundan takip edebilmek, firma sahiplerinin işini kolaylaştırır. Ön muhasebe programı seçme aşamasında teknik desteği her koşulda sağlayacak bir firma ile çalışmak önemlidir. 7/24 sağlanan destek sayesinde finansal işlemler aksamadan devam eder. En iyi ön muhasebe programı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri detaylı inceleyebilir ve işletmeniz için en iyi olana karar verebilirsiniz.

Muhasebe programını seçerken işletme için hangi yazılımın en iyi seçim olduğu konusunda en doğru yönlendirmeyi işletmenin muhasebesinden sorumlu mali müşavirler yapabiliyor.

03

Ön muhasebe programını kimler kullanabilir?

Küçük ve orta ölçekli firmalar, büyüme hazırlığından olan işletmeler, muhasebe departmanının iş yükünü azaltmak isteyen şirketler, gelir gider tablosunu tutmakta zorlanan firmalar, finansal işlemlerini yaparken zaman kaybı yaşayan tüm işletmeler ön muhasebe programı kullanmalıdır. Muhasebe programları, teknolojinin sağladığı avantajlarla işletme dostu olarak, finansal işlemleri kolay hale getirir.

İşletmelerin yanı sıra çalışacak olan kişi, ön muhasebede uzmanlığı olmasa bile yeni nesil programlar ile sorunsuz şekilde işlemleri halledebilir. Bilgi giriş ve çıkışlarını, finansal takipleri tek bir noktadan kolayca yapılması için oluşturulan kullanıcı dostu ön muhasebe programları sayesinde konusunda uzman eleman arayışında bulunmaya da gerek kalmaz.

04

Ön muhasebe programı fiyatları

İşletmeler, muhasebe işlemleri için kullanacakları programı seçerken ön muhasebe programı fiyatları konusunda araştırma yapar. Bu araştırma sırasında ön muhasebe programı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurur ve kararını buna göre verir. İşletmenin kullanmasına gerek olmayan basamaklar için fazladan para ödememek için de seçim yaparken şirket içi işlemler özenle incelenmelidir.

Logo Yazılım Çözümleri
BULUT

Logo Bulut ERP

Bulut ERP servisi ile muhasebeden satışa, üretimden bütçelemeye kadar tüm fonksiyonlar bulut teknolojisi ile sunuluyor. İşlerinize istediğiniz yerden ve istediğiniz zamanda erişmenizi sağlayan Logo Bulut ERP'yi, ihtiyaçlarınıza göre kolayca ve hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Logo’nun farklı ölçekteki işletmelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilip ölçeklendirilebilen çeşitli paket seçenekleriyle sunduğu Bulut ERP ile her paket ihtiyaca göre ek fonksiyonlarla zenginleştirilebilirken kullanıcı sayısı da ihtiyaç doğrultusunda belirlenebiliyor. Aynı zamanda ERP servisi, işletmenizin performans ihtiyacına göre uyumlanabiliyor ve iş yoğunluğunuz arttığı zaman, sistem otomatik olarak performansını yükseltiyor.

ON-PREMISE

Logo Start 3

​Tüm ön muhasebe işlemlerini tek bir noktadan sorunsuz şekilde halletmek isteyen işletmeler, Logo Start 3 ön muhasebe programı ile tanışmalıdır. Ön muhasebe işlemlerinde kolaylık sağlayan, işletmelerin verimliliklerini arttıran Logo Start 3 ile verileri tek bir noktadan, güncel hali ile takip etmek oldukça kolay.​

BULUT

Logo İşbaşı

Mikro işletmeler ön muhasebelerini Logo İşbaşı ile ister webden ister cepten yönetebilirler. Mikro işletmelere yönelik olarak geliştirilen online olarak çalışan Logo İşbaşı'nın IOS ve Android mobil uygulamaları bulunuyor.

Bu uygulamalarla kolayca sipariş, fatura, gelir-gider, stok, cari hesap, kasa-banka takibi yapılabilir. Mikro işletmeler Logo İşbaşı'yla Türkiye'de ilk ve tek olarak mobilden sesli komutla fatura oluşturabiliyor, oluşturulan faturaları e-fatura / e-arşiv fatura olarak gönderebiliyorlar.

Sıkça Sorulan Sorular

01

Ön muhasebede hangi program kullanılmalıdır?

Ön muhasebede, işletmenin finansal iş yükünü kaldırabilecek programlar kullanılmalıdır. Logo Start 3 ile sorunsuz şekilde ön muhasebe işlemleri yapılabilir.

02

Logo'nun ön muhasebe programı Start 3 ile neler yapabilirsiniz?

Sektör fark etmeksizin Logo Start 3 ile tüm ön muhasebe işlemlerini yapabilirsiniz.

  • Stok takibi
  • Kapsamlı banka işlemleri
  • Kasa işlemleri
  • Çek/senet işlemleri
  • Cari hesap işlemleri
  • İrsaliye ve fatura işlemleri
  • Tahsilat işlemleri
03

Ön muhasebede fatura nasıl kesilir?

İşletmeye ait oluşturulan özel fatura şablonu ile ön muhasebe programı üzerinden kolaylıkla e-fatura kesilebilir.