facebook

Emlak sektöründe CRM programı nasıl kullanılır?

İçindekiler

1. Emlak CRM programı nasıl seçilir?

2. Emlak sektöründe CRM programı kullanmanın avantajları


Kurumsal işletmeler genellikle hedef kitleleri ile olan ilişki biçimlerini verimli bir şekilde yönetmek ve müşteri kitlesine dair verileri bir araya getirip analiz etmek adına çeşitli yazılımlara yönelmektedir. Son zamanlarda popüler bir şekilde pek çok işletme tarafından kullanılan CRM programı, tam da bu noktada karşılık bulur. CRM, “Customer Relationship Management” sözcüklerinin kısaltması olarak bilinir. Bu da Türkçemizde “Müşteri İlişkileri Yönetimi” olarak geçer.

CRM programları sayesinde elde edilen tüm veriler hem pazarlama hem de müşteri ilişkileri gibi temel konular için bir strateji konusu olabilmektedir. Müşteri sadakatini sağlamak isteyen markalar CRM programının sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmak durumundadır. CRM yazılımının son dönemde çok farklı sektörlerde karşılık bulmaya başladığını görüyoruz. Örneğin sağlık, gayrimenkul, eğitim, pazarlama, sigortacılık bankacılık, e-ticaret bu alanlardan sadece bazılarıdır.

Emlak CRM programı genel olarak gayrimenkul alanında faaliyet gösteren işletmeleri ilgilendirir. Her alanda olduğu gibi emlak ya da gayrimenkul sektöründe CRM, müşteri verileri yönetimi, pazarlama, satış fırsat yönetimi ya da raporlama/analiz gibi konularda markalara somut faydalar sağlar. Siz de gayrimenkul CRM yazılımı ile tanışabilir ve müşteri kitleniz için fark yaratan çözümler üretebilirsiniz.

Emlak CRM programı nasıl seçilir?

Emlak ya da gayrimenkul CRM programı hem emlak danışmanlarının hem de emlak ofislerinin hedef kitleleri ile çok daha etkili biçimde iletişim kurmalarına olanak tanır. Bu tip yazılımlarla beraber bilgiyi ya da verileri tek bir platformda birleştirir ve sürecin kontrollü şekilde ilerlemesini sağlar. Günümüzde gayrimenkul alanında çok sayıda CRM programı öne çıkabilmektedir. Tüm bu yazılımlarda avantajlı ve dezavantajlı yönler öne çıkabilmektedir.

Kişisel beklentilerinizi ve elbette bütçenizi baz alarak en doğru yazılımlara yönelmenizde yarar vardır. Arsa, konut, ev gibi önemli gayrimenkullerin ticaretini dilediğiniz emlak CRM programı sayesinde yapabilirsiniz. Orta ya da büyük ölçekli gayrimenkul firmaları, müşteri ilişkilerini çok iyi şekilde yönetmek adına en doğru CRM programına yönelmektedir. Güvenilirlikle alakalı referansları, kullanıcı yorumlarını ve diğer geri dönüşleri detaylı şekilde analiz etmeniz oldukça önemlidir. Sektörde şu anda bu konuda çok sayıda yazılım opsiyonu bulunur.

Gayrimenkul ve emlak alanında faaliyet gösteren kişiler, satış aşamalarını ya da portföylerini otomatik olarak yönetmeye başlamıştır. CRM yazılımları bu kişilere iş akışlarında destek olur. En basit örnekle kira sözleşmelerinin yönetilmesinden uzun kapsamlı stratejik planlamalara kadar pek çok konu, emlak CRM programlarının hizmet kapsamına dahildir. Peki en ideal ve en verimli emlak CRM yazılımlarını keşfetmek adına hangi noktalara dikkat etmek gerekir?

       Her şeyden önce genel bir ihtiyaç analizi yapmanız sizin lehinize olacaktır. Karşılaşmış olduğunuz zorlukları doğru şekilde analiz ettiğinizde, hangi noktalarda iyileştirmeler yapılabileceği de netleşmiş olur.

       Tercih edeceğiniz emlak CRM yazılımının kesinlikle kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması gerekir. Sade, kullanımı kolay, seçenekleri net ve gözü yormayan bir arayüz, kullanıcı dostu olarak kabul edilebilir.

       Diğer yandan seçeceğiniz programın özelleştirilme potansiyeli yüksek olmalıdır. Bu durum programın iş süreçlerinize olan uyumunu artırır.

       Kullanmakta olduğunuz diğer yazılımlarla olan uyumuna ya da bir başka deyişle entegrasyon yeteneğine dikkat etmelisiniz.

       Müşteri desteği ve eğitim kaynakları da aynı şekilde programa adapte olma hızınızı artırır.

       Gerek bütçenize gerekse de ihtiyaçlarınıza en uygun fiyatların sunulduğu bir pakete yönelmelisiniz.

       Görev yönetiminden müşteri yönetimine, takvimden pazarlama otomasyonuna işlevsel olan pek özellik mutlaka kendine yer bulmalıdır.

       Yazılıma 24 sat sorunsuz ve güvenli bir şekilde girmeniz gerekir. Bu nedenle mobil erişim desteği de büyük bir öneme sahiptir.

       Ana paketi satın almadan önce deneme sürümleriyle yazılımın artı ve eksi yönlerini inceleyebilirsiniz.

       Son olarak güvenlik ve veri kurtarma konusunda yazılımınız mutlaka güven vermek zorundadır. Sağlam güvenlik önemlerinin teknik düzeyde sunulması, veri koruma konusunda standartların yakalanması atlanmaması gereken bir detaydır.

Emlak sektöründe CRM programı kullanmanın avantajları

Müşteri İlişkileri Yönetimi olarak da ifade edebileceğimiz CRM programları, işletmelerin satış-pazarlama planlamalarına ve hedeflerine odaklanır. Bu hedefler yerine getirilirken müşterilerle kurulacak en etkili iletişim modelleri üzerine yoğunlaşılır. Bu konuda beklentileri teknik olarak karşılamayı başaran CRM, hangi ölçekte olursa olsun tüm işletme tipleri için uygundur. Temel ama. Müşteri sadakatini artırmak ve potansiyel müşteri kitlesine ulaşabilmektir. İyi bir CRM programı bu aşamaları otomatize edebilmektedir.

Emlak alanında CRM programlarını kullanmak, güçlü bir kurumsal hafıza yaratır. Ayrıca pazarlama ve satış aşamaları kontrol altına alınabilmektedir. İşletme bünyesinde yer alan ve birbirinden ayrı gibi görünen veri kümeleri, bu tip yazılımlarla beraber birbirini beslemeye başlar. Bu da pazarlama üzerinde kusursuza yakın bir kontrol yaratır.Tüm bunların yanında reklam çalışmalarının doğrudan sonuca odaklı olmasına zemin hazırlar. Öte yandan yapılan reklam çalışmalarının tüm sonuçlarını analiz eder ve yeni aksiyonlar yaratır.

Emlak ya da gayrimenkul sektöründe bu programı kullanan işletmeler, müşteri verilerini ayı merkezde birleştirir. Potansiyel müşterilere dair fırsatlar da aynı şekilde takip edilir. Pazarlama otomasyonu özelliğiyle yaratıcı kampanyalar CRM aracılığıyla oluşturulabilir. Reklam kampanyaları müşteri segmentlerine uygun şekilde dizayn edilir. Emlak CRM programı özellikle kiralama ya da satış gibi kilit konuları yönetmede oldukça etkilidir. Bölgelere göre uygun gayrimenkul portföyü oluşturmak ve bu gayrimenkullere dair bilgileri saklamak, CRM ile mümkün hale gelir. Takvim, görev ve ilan yönetimi konusunda kusursuz sonuçlara ulaşmak adına siz de Emlak CRM programını keşfedebilirsiniz.

11.10.2024
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.