facebook
Genel

KOSGEB’in KOBİ Destekleri İçin Yeni Düzenleme Yapıldı

Şirketleri ilgilendiren yeni bir gelişme bugünkü Resmi Gazete’de duyuruldu. 227 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, bazı faaliyetler KOBİ’lere dönük destek kapsamının dışında bırakıldı. KOBİ Destekleri ile ilgili alınan kararla ilgili detaylar blog haberimizde.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, bazı faaliyetler destek kapsamının dışında bırakıldı. KOBİ Destekler üzerindeki düzenlemeler önümüzdeki dönemde de sürecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, televizyon programı yapımı ve dağıtımı faaliyetleri, KOBİ destekleri kapsamındaki destek alanı dışına çıkarıldı.

Sektörel öncelikler değerlendiriliyor

Kararla KOSGEB tarafından verilecek hizmetler ve desteklerden yararlanacak KOBİ’lere yönelik sektörel ve bölgesel önceliklerin belirlenmesine ilişkin kararda değişikliğe gidildi. KOBİ Destekleri üzerindeki ayarlamaların önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

Buna göre, bilgi ve iletişim sektöründe destek kapsamı dışında olan sinema filmi, video yapım ve dağıtım faaliyetlerine televizyon programı yapım ve dağıtım faaliyetleri de eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlandı

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

MADDE 1- 5/8/2009 tarihli 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan “KOSGEB Tarafından Verilecek Hizmetler ve Desteklerden Yararlanacak Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere İlişkin Sektörel ve Bölgesel Önceliklerin Belirlenmesi Hakkında Karar”a aşağıdaki şekilde değiştirildi.



Sinema filmi, video ve televizyon programlan yapım faaliyetleri hariçtir.

59.11



Sinema filmi, video ve televizyon programlan dağıtım faaliyetleri hariçtir.

59.13



Sinema filmi gösterim faaliyetleri hariçtir.

59.14



Ses kaydı ve müzik yayıncılığı faaliyetleri hariçtir.

59.20

01.11.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.