facebook
Genel

Hotpoint’in 120 Mağazasındaki Satışları Logo Diva CHANNEL’a Emanet

120 münhasır Hotpoint mağazasında tüketicilerle buluşan Whirpool, bu mağazalardaki satış işlemlerini Logo Diva CHANNEL perakende sektörüne özel kanal yönetimi çözümüyle takip edip raporluyor. Böylece ürünlerin satış ve stok durumlarından kampanya sonuçlarına kadar pek çok süreç yakından izlenerek satış-pazarlama süreçleri daha etkili yönetilebiliyor.

1911’de ABD’de kurulan ve Hotpoint, Indesit, Kitchen Aid ve Maytag gibi dünyaca ünlü markalarla hizmet veren Whirlpool, Türkiye’de de Manisa’daki fabrikasında üretim yaparak ürünlerini 89 ülkeye ihraç ediyor. Şirketin 120 Hotpoint bayisinde tüm satışları Logo Diva CHANNEL ile yönetiliyor. Başarı hikayesinin detayları bu yazımızda ve en alttaki videoda.

WHIRPOOL’da Logo DIVA CHANNEL Projesi

1911 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Whirlpool, dünya genelinde 93 bin çalışanı ve Hotpoint, Indesit, Kitchen Aid, Maytag gibi ünlü markalarıyla dünyanın bir numaralı beyaz eşya üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin Manisa’daki fabrikası günlük 5100 soğutucu ve 6000 çamaşır makinesi üretim kapasitesiyle çalışıyor ve bu fabrikadan 89 ülkeye ürün ihraç ediliyor. 7 yıldır Ege Bölgesi’nde ihracat şampiyonu olan Whirlpool’un Türkiye’de 2500 çalışanı bulunuyor. 71 ilde 1000’e yakın satış mağazasında markalarıyla yer alan şirket, 120 münhasır Hotpoint mağazasıyla da bayiler aracılığıyla tüketiciye ulaşıyor.

Sadece bayilere yapılan satışı değil, Hotpoint bayilerinin nihai tüketicilere yaptığı satışın ürün bazında adet ve stok verilerini de görmek isteyen Whirlpool, bu amaçla bir perakende sektörüne özel bir kanal yönetimi çözümüne ihtiyaç duydu. Sektörde yaygın olarak kullanılan Logo Diva CHANNEL çözümüyle tanışan şirket, bu sayede ürün satışlarından stoklara ve kampanyaların satışa yansıma oranlarına kadar pek çok veriye anlık şekilde ulaşabilmeye başladı. Kullanıcı dostu yapısı sayesinde bayiler tarafından da hızla benimsenen Logo Diva CHANNEL, Whirlpool’un satış ve pazarlama faaliyetlerini daha sağlıklı şekilde yönetmesini sağlıyor.

İhtiyaçlar

  • Hotpoint bayileri üzerinden nihai tüketicilere yapılan satış adedini ve bayilerdeki stok bilgisini raporlamak
  • Mağazalardaki satış, stok ve kampanya verilerini anlık alarak etkin kampanya kurguları planlamak
  • Bulut üzerinde çalışan bir satış kanal yönetimi yapısı oluşturmak

Çözümler

  • Logo Diva CHANNEL
  • Logo Mind Insight

Faydalar

  • Bayilerdeki ürün satışı, stok durumu, kampanyaların satışa yansıma oranı gibi bilgilere anlık erişim
  • Kullanıcı dostu tasarım sayesinde merkezde ve bayilerde yüksek benimsenme oranı
  • Uyarlama gerektirmeyen, hızlı kurulum
  • Bulut altyapısı sayesinde her an ve her yerden erişim
  • Satış operasyonlarının ve pazarlama faaliyetlerinin daha sağlıklı yönetimi
  • Haftanın her günü alınabilen Logo Çağrı Merkezi Destek Hizmeti ile sorunsuz operasyonlar
  • Donanım yatırımı gerektirmeyen sistem sayesinde bayilerin sadece perakende satışa odaklanabilmesi

“TÜM SORULARIMIZIN CEVAPLARINI LOGO DIVA CHANNEL İLE ALIYORUZ”

“Şirketimizin Hotpoint tabelalı 120 adet mağazasını daha etkin bir şekilde yönetebilmek için, bayilere yaptığımız satışın yanı sıra nihai tüketicilere yapılan satışı da raporlamaya ihtiyacımız vardı. Sektörümüzde yaygın kullanılan Logo Diva CHANNEL çözümünü hızla ve kolayca devreye aldıktan sonra, bütün ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabilir hale geldik. Artık hangi ürün daha fazla satılıyor, hangi üründen stok birikmiş, yaptığımız kampanyaların sonucu satışlara nasıl yansımış gibi birçok sorunun cevabını anlık olarak alabiliyoruz. Logo Diva CHANNEL, kullanıcı dostu yapısı sayesinde bayilerimiz tarafından da hızla benimsendi. Logo, yerli bir marka olması dolayısıyla lokal ihtiyaçları çok daha iyi tespit edip hızla çözüm geliştirebiliyor. Teknik bilgi ve destek anlamında da Logo’yu her an yanımızda hissetmenin güvencesini yaşıyoruz.”

– İrem Yurttepe / Perakende Geliştirme Müdürü, Whirlpool

31.07.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.