facebook
Genel

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nda İşletmelere Destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklamasını yaptı. Enflasyonla mücadele programında vatandaşları ilgilendiren kararların yanı sıra, özellikle KOBİ’leri sevindirecek bazı gelişmeler de paylaşıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, merakla beklenen “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı”nı ilgili bakanlar ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıyla açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın @BeratAlbayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı Lansmanında konuşuyor. #TürkiyeKazanacak https://t.co/UygQNTpd6t

— Enflasyonla Topyekun Mücadele (@EnflasynMucadle) October 9, 2018

 

Tüm bakanlıklar seferber oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fiyat artışlarını aşağıya çekmek için Finansman Destek Programı’nı başlattıklarını söyledi. Varank “İşletmelerin TL cinsinden kredilerine yüzde 14’e kadar destek veriyoruz” dedi.

KOSGEB’in enflasyonla mücadelede önemli bir kurum olarak gördüklerini ifade eden Varank, KOSGEB borçlarını erteleme süresini 3 ay daha uzattıklarını söyledi.  Makine ve teçhizat yatırımına yüzde 25’e kadar ilave destek sağlayacaklarını duyuran Varank, yerlileştirme programı kapsamında 1.5 milyar liralık yatırıma destek vereceklerini ifade etti.

Bakan Albayrak’ın açıklamasından satır başları;

“Yatırımcı güvenini çok ileriye taşıyacağız. Şimdi sıra kur dalgalanmalarında dengelenmeyi sağlamakta. Kurdaki hareket fiyat geçişkenliği oluşturdu. Bu nedenle eylül ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Fiyatlarda normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Spekülatif ataklarla oluşan bu tablo hiç kimsenin çıkarına değil.

İşletmelere tam destek!

Bütün paydaşların birlikte kazandığı bir tablo oluşturacağız. İşsizliğin artmaması için neler yapabiliriz bunları da çalıştık. İş dünyamız ve birliklerimizle iletişime geçerek görüşmeler yaptık. İşçi çıkarmalarının önüne geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz. Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmalarını talep ettik. Yüzde 10 indirim enflasyon sepetindeki tüm ürünleri kapsıyor. Bu mücadeleye omuz verelim. Bu logoyla AVM’lerimizi süsleyeceğiz.

Özel internet sitesi

Bu kapsamda ‘enflasyonlamucadele.org’ diye bir site kurduk. Kampanyaya destek olmak isteyenler bu siteden dahil olabilir. Sözleşmelerde Türk Lirası’na geçiş, tüketici kredileri ve kredi kartı taksit oranlarına sınırlama adımlarını attık.

Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok

Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. KDV iadeleriyle ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp yıl sonuna kadar başvuruları neticelendireceğiz.

Bankalar kredi faiz oranlarını düşürecek

Bankalar, 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere yüksek faizlerde kullandırılan kredilerin faizini yüzde 10 düşürecek. Kısmi çalışma devreye sokulacak. Şirketlerin işten çıkarması önlenecek.

Bankalar ve iş dünyasından destek mesajları

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, açılış konuşmasında ekonominin finansmanı için kaynak sağlamaya devam edeceklerini, nominal faiz hadlerinin daha düşük seviyelerde oluşmasına katkı vereceklerini söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konuşmasında “enflasyon sarmalı hedeflerimizin önünde pranga gibi duruyor. Enflasyon tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor, değerini yitiren sadece para değil, alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu..Bu nedenle enflasyonla topyekun mücadele pogramı bir destek çağrıdısır. Şimdi kendi varlığımızdan da fedakarlık etme vaktidir. MÜSİAD üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır.” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, enflasyonla mücadele programının zorlu dönemden çıkış için en önemli hamlelerden biri olduğunu, bu anlamda kendilerinin de fazlasıyla sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti. Türkiye’nin ekonomideki zorlukların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirten Bilecik “Biz zorlukları aşmak için yeterli motivasyona, enerjiye, hırsa ve beceriye de sahibiz” dedi.

09.10.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.