facebook
ERP

Cloud ERP nedir, avantajları nelerdir?

Kısaca ERP olarak adlandırılan kurumsal kaynak planlamayı, “kurumsal teknolojiler alanında bugüne dek üretilmiş en kapsamlı çözümlerden biri” şeklinde adlandırmak yanlış olmasa gerek.İşletmelerin üretimden muhasebeye, satıştan depo yönetimine kadar tüm süreçlerini tek noktadan, merkezî bir şekilde yönetmeye imkân tanıyan ERP bir anlamda uçtan uca yönetimin kilit taşı görevini üstleniyor. Üstelik birkaç kişinin çalıştığı küçük ölçekli işletmelerden başlayıp holdingler veya çokuluslu şirketler gibi büyük ölçekli kurumlara kadar her işletmede ERP çözümleri kullanılabiliyor.

ERP bir işletmedeki tüm kaynakların ve süreçlerin etkili yönetimini ve kontrolünü sağlarken, bulut teknolojisinin gücüyle buluşunca daha da esnek ve verimli bir çözüm hâline geliyor.

ERP’nin avantajlarını bulutun esnekliği, zaman ve maliyet tasarrufu, her an ve her yerden erişim imkânıyla bir araya getiren Cloud ERP çözümleri her sektörden ve her ölçekten işletmenin operasyonlarını daha etkin, verimli, esnek bir şekilde yönetmesini sağlıyor.

Cloud ERP kullanım avantajları nedir?

ERP de dâhil olmak üzere, bulut teknolojisini kullanan bütün ürünlerde öncelikle dikkat çeken avantaj, yatırım masrafının olmaması. Yerleşik sistemlerde gerek donanım gerekse yazılım için yatırım yapılması gerekiyor. Cihaz ve çözüm satın alınmasının yanı sıra sunucular gibi cihazlar için sistem odaları kuruluyor ve bu odaların optimum fiziksel koşullara sahip olması için gerekli yatırımlar da yapılıyor. Diğer bir deyişle, hazırlık ve devreye alma süreçleri zaman ve maddi kaynak anlamına geliyor.

ERP’nin bulutta kullanılması ise herhangi bir yatırıma gerek bırakmıyor. Sıfırdan sistem kurmaya ihtiyaç kalmadan, bulutta hazır bulunan sistemler kiralama yöntemiyle kullanılıyor. Böylece kurulum maliyeti devreden çıkıyor. Ayrıca uygulamalar hemen kullanıma alınabiliyor, bu sayede de zaman tasarrufu sağlanıyor.

Cloud ERP’nin sunduğu bir diğer önemli avantaj da ERP’nin özünde var olan uçtan uca yönetim işlevini zamandan ve mekândan bağımsız hâle getirmesi. Cloud ERP ile kullanıcılar iş süreçlerine, verilerine, raporlarına, kısacası işleriyle ilgili her veriye, internet bağlantıları olduğu sürece istedikleri yerden ve istedikleri zamanda erişebiliyor.

İşletmelerin zaman içinde ortaya çıkabilen farklı ihtiyaçlarına göre ERP sisteminde özelleştirmeler yapmak ve sistemi yenilemek de bulut sayesinde çok kolaylaşıyor. Bu esnekliğin yanı sıra kullanıcı sayısını artırmak-azaltmak, fonksiyon eklemek-çıkarmak, işletmenin ihtiyacına göre sistem performansını otomatik olarak yükseltmek gibi avantajlar da elde ediliyor. Ayrıca Cloud ERP bünyesinde veya Cloud ERP ile entegre çalışan ve yasalar-yönetmelikler kapsamında mevzuata tabi olan uygulamalarda da güncellemeler kolayca yapılabiliyor.

Bulut söz konusu olduğunda, veri güvenliği de gündeme geliyor. Logo Yazılım’ın sunduğu bulut platformlarında her zaman en yüksek güvenlik standartları kullanıldığı için Cloud ERP’de de tüm veriler güvenle korunuyor, işletmelerin ayrıca güvenlik maliyetlerini üstlenmesine gerek kalmıyor.

Kısacası Cloud ERP maliyet ve zaman tasarrufu, esneklik, mevzuata uyum, güvenlik gibi alanlarda pek çok avantaj sunuyor.

Logo Yazılım’ın sunduğu Cloud ERP programları nelerdir?

Logo Yazılım uzun yıllara dayanan bulut deneyimi, en son teknolojili uygulamaları ve güçlü danışman ağıyla Cloud ERP alanında her ölçekten işletmeye uygun bulut çözümleri sunuyor. Mikro, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere özel Logo Yazılım Cloud ERP programlarıyla tüm kaynaklar en etkin şekilde yönetiliyor.

Tek kişiyle veya az sayıda personelle çalışan mikro ölçekli işletmelere özel bulut programı Logo İşbaşı özellikle bu işletmeler açısından önemli bir ihtiyaç olan ön muhasebeyi bulut konforuyla sunuyor. Fatura şablonları sayesinde işletmeye özel faturaların çok kısa sürede oluşturulup gönderilmesi, e-Fatura ve e-Arşiv Fatura fonksiyonları, etkili fatura takibi ve raporlaması, sesli komutayla fatura hazırlama, serbest meslek makbuzu düzenleme, hatasız cari hesap takibi, satış ve tahsilat takibi, stok hareketlerinin anlık izlenmesi gibi özellikleriyle Logo İşbaşı, mikro ve küçük ölçekli işletmeler için ideal bir bulut programı olarak dikkat çekiyor.

Logo Yazılım’ın her ölçekten ve sektörden işletmeye bulut konforunu sunduğu Logo Bulut ERP ise stok takibinden satın almaya, sipariş yönetiminden anlık muhasebeleştirmeye, ödeme ve tahsilat yönetiminden ileri malzeme yönetimine, hızlı üretimden sabit kıymet yönetimine, bütçe analizlerinden dış ticaret uygulamalarına kadar pek çok fonksiyonu içeriyor. Bir ERP çözümünden beklenen tüm işlevleri bulut kolaylığı ve güvencesiyle sunan Logo Bulut ERP, e-Dönüşüm çözümleriyle de entegre çalışarak uçtan uca bir deneyim sunuyor.

24.06.2024
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.