facebook
Bulut

Veri Kaybına Karşı Narbulut Yedekleme Çözümü

Kurumsal bilgi teknolojileri alanında uzun yıllardır bilinen ve dile getirilen bir gerçek var: Veri, bir şirketin en değerli varlıklarından biridir. Bu cümlenin çok sık tekrarlanmış olması, doğruluğunu ve önemini azaltmıyor. Veri güvenliği ve veri yedekleme, dün olduğu gibi bugün de şirketlerin e-posta arşivi, resmî kayıtları, müşteri veritabanları, CRM ve ERP uygulamaları, envanter kayıtları ve benzeri varlıkları için hayati önem taşıyor.

Veri yedekleme eskiden donanım üzerine yapılırken, bugün artık bu gibi maliyetler olmadan, devasa arşiv odalarına gerek kalmadan, bulut üzerinde kolayca yapılabiliyor. Üstelik sadece e-postalar veya müşteri bilgileri değil, CRM ve ERP gibi uygulamalardaki veriler de güvenle yedeklenip depolanabiliyor. Böylece herhangi bir olumsuzluk karşısında kayıplar minimuma indiriliyor, veriler kısa sürelerde yeniden yüklenebiliyor, iş kaybı olmadan yola devam etmek mümkün oluyor.

Logo ekosistemi içinde geliştirilen Narbulut ise veri yedeklemeyi bir adım ileriye taşıyor.

Narbulut veri yedekleme çözümü nedir?

Logo iş ortaklarından Narbulut’un sunduğu ve Logo sistemleriyle entegre çalışan Narbulut veri yedekleme çözümü dosya ve e-posta yedeklemenin yanı sıra bir işletmenin CRM, ERP, MRP ve muhasebe uygulamalarının tamamındaki SQL veritabanını da kopyalayıp buluta aktararak yedekliyor.

Narbulut’un sunduğu kapsamlı arşivleme sayesinde silinmiş dosyalar da dâhil olmak üzere her türlü dosya, e-posta, arşiv ve veritabanı, silinmiş öğeleri de kapsayacak ve versiyon bazında saklanacak şekilde güvenceye alınıyor.

Narbulut size hangi avantajları sunar?

ERP, CRM, MRP, muhasebe gibi kritik iş süreçlerinizi ister web ister yerleşik uygulama üzerinden yönetiyor olun, Narbulut ile bu süreçlerin tamamını bulutta yedekleyebilir, dilediğiniz an geri çağırabilirsiniz.

Narbulut’un sunduğu depolama alanı sayesinde şirketiniz için ayrıca bulut alanı kiralamanıza gerek kalmadan, bütün yedeklerinizi tek noktada toplayabilir, yedekleme takibi yapabilir, kurum içi ve dışı kullanıcılar ile dosyalarınızı kolayca paylaşabilirsiniz. Diğer bir deyişle Logo iş ortağı Narbulut’un çözümünü hem veri güvenliği hem de büyük hacimli dosyaların paylaşımı için kullanabilirsiniz.

Narbulut’ta yedekleme süreci nasıl işler?

Narbulut tarafından yapılan ilk yedeklemede, güvenceye almak istediğiniz tüm veriler topluca buluta aktarılıyor. Bu ilk gönderimden sonraki yedeklemelerde ise değişiklik yapılan veya eklenen veriler tespit edilerek sadece bunlar kayda alınıyor. Diğer bir deyişle, manuel ya da otomatik olarak yapılan ek yedeklemeler daha kısa sürede ve versiyon bilgisi de eklenerek tamamlanıyor.

Logo’nun ve Narbulut’un önerdiği otomatik yedekleme işlemleri için günlük, haftalık, aylık ya da periyodik zaman dilimlerinden herhangi biri seçilebiliyor, hatta yedekleme için haftanın veya ayın belirli günleri atanabiliyor. Böylece, verilerin alınacağı bilgisayarların açık olması koşuluyla, belirlenen gün ve saatte veriler otomatik olarak buluta aktarılıyor.

Mücbir sebepler, teknik arızalar veya herhangi başka bir sebeple yaşanan kayıplarda ya da buluttan dosya alma ihtiyacında, Narbulut üzerindeki tüm veriler uygulama veya web paneli üzerinden, istendiği anda, her yerden ve güvenli bir şekilde çekilebiliyor.

Kullanıcı dostu ekranlar

Narbulut veri yedekleme uygulamasının ana ekranı ve tüm alt ekranları, kullanıcılar açısından yedeklemeyi ve aramayı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış bulunuyor. Örneğin, ERP verilerinizi yedeklemek üzere SQL veritabanınızın otomatik ve düzenli olarak yedeklenmesini istiyorsanız, bu komut birkaç adımda kolayca verilebiliyor.

Aynı şekilde, veri arşivinizdeki büyük hacimli bir dosyayı paylaşmak istediğiniz zaman da Narbulut’un paylaşım ekranındaki birkaç buton sayesinde, istenen sayıda kullanıcıyla dosyalar kolaylıkla paylaşılabiliyor.

Tüm yedekleme versiyonlarını saklayarak kayıt altında tutan Narbulut, yedeklemede herhangi bir sorun olduğunda otomatik bildirim göndererek uyarıda bulunuyor ve veri güvenliğinizin önemini hatırlatıyor. Bu sayede verileriniz daima güncel, daima güvende oluyor.

Kısacası Narbulut, Logo imzalı kurumsal teknoloji uygulamalarınızla entegre bir şekilde çalışıyor, verilerinizi güvenceye alırken işlerinizin de kesintisiz yürümesini sağlıyor.

03.05.2023
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.