facebook
Saha SatışSatış Pazarlama

Satış Kanallarınızı Oluşturmak İçin Yapmanız Gerekenler

İşinizin can damarı, satış kanallarıdır. Onları sağlam ve tıkır tıkır işleyecek biçimde kurmak, kısa ve uzun vadede şirketinize çok önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu rehber yazımızda, şirketinizin satış kanallarını oluştururken ve düzenlerken göz önünde bulundurmanız gerekenleri paylaşıyoruz.

Şirketinizi stratejisi, hedefleri ve izleyeceği yola en uygun biçimde doğru satış kanallarını oluşturmanız, satış hacminizin büyümesi için oldukça önemli. Satış kanalınızı oluşturmada dikkate almanız gereken konulara hızlıca göz atalım: 

Satış partnerlerini kullanın

Satış kanalınızı, kendi kurduğunuz ekiple ortaya çıkarmak zaman gerektiren ve bunun yanı sıra oldukça maliyet gerektiren bir yatırım olsa da bu size, pazarı çok iyi takip etme olanağı verir.

Bayileri ya da distribütörler gibi farklı kanalları kullanarak çok kolay pazara yerleşim ve yayılma imkanı bulursunuz. Rakiplerinizden daha faklı ürünlere sahipseniz ve farkınız rahat anlaşılır durumdaysa bu yöntem sizin başarılı olmanızı sağlayabilir.

Satış kanalını kontrol edin

Şirketinizin farklı satış kanalları olabilir. Ber birinin sağlıklı biçimde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için mutlaka yönetim olarak devrede olmalısınız.

Satış kanallarınızı oluştururken, her satış kanalınız için hedeflediğiniz müşteri kitlesinin farklı kısımlarına ulaşmanız çok önemli. Eğer farklı satış kanalları ile aynı müşteri kitlesine ulaşıyorsanız, bu satış kanallarınız arasında çatışma doğmasına ve fazla enerji kaybına yol açacaktır.

Dijital kanalları kullanın

Hedeflediğiniz müşteri kitlesine sizin dışınızda hangi şirketlerin ulaştığına dikkat etmekte büyük fayda var. Şirketinizin faaliyet alanının çok dışında fakat size fayda sağlayabilecek, verimli işbirliği sürdürebilme imkanınızın olduğu şirketlerle karşılaşabilirsiniz.

Önemli bir diğer satış kanalı ise dijital kanaldır. Müşterilerinizin sıkça kullandıkları internet ortamında bulunmalısınız, sosyal medya kanalları da sizin için büyük bir tanıtım olanağı olacaktır. Bu yüzden dijital satış kanalını elden bırakmayın. Logo Blog’da yer verdiğimiz bu konuda yardımcı bazı makalelerimizi aşağıda paylaşıyoruz. 

Satış kanallarının işleyişini canlı tutmak için müşteri ilişkilerinizi çok yakın tutmakta fayda var. Müşterilerinizle aranıza mesafe koymayın. Onları dinlemek ve anlamak en önemli iş kalemlerinizden biri olsun. 

Ürünlerinizin dağıtımını ve satışını yapacak kişilerin de yüksek kâr ve iş hacmi beklentisinde olması total büyümeye önemli katkı sunacaktır. Onların motivasyonu sizin için önemli.

14.12.2017
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.