facebook
Genel

Logo Mind Insight&Berka: Müşteriyi Taçlandırmak

Logo Yazılım’ın Logo Mind Insight çözümü, pek çok işletmenin ve iş profesyonelinin hayat hikayesini derinden etkiledi. Ulvi Bezirci ve şirketi Berka’nın ilham veren hikayesini Logo Hikayem’in bu bölümünde yakından takip ediyoruz.

Makine mühendisi olmasına rağmen aklı hep bilişimde olmuş. Ailesi Konya’nın en köklü ailelerinden. Soyları 1200’lü yıllara dek uzanıyor. Yakın tarihlerinde, sülalesinde mühendis olmanın peşinden giden tek genç. Lise yıllarında babasını kaybettikten sonra ailenin en büyük çocuğu olması nedeniyle tüm sorumlulukları o sırtlamış. Konya dışına çok çıkamasa da küçük iş tecrübeleri edinmiş, Ankara’da ve İstanbul’da. Sentim’de satış müdürlüğü bunlardan bir tanesi.

Kombassan Holding’te IT direktörlüğü Ulvi Bezirci’nin hayatını şekillendiren iş desek sanırım yanılmış olmayız. Holding’in adı Bera Holding olarak değişmiş olsa da O hala yönetim kurulu bağımsız üyesi. Bugün halen büyüyerek devam edecek bir anadolu ekosisteminin altyapısını da o yıllarda atmış.

İlk Tanışma

Netsis ile Ulvi Bey’in tanışması Kombassan Holding’in market grubuna yazılım ararken gerçekleşiyor. Birçok alternatif yazılım inceliyor Kombassan adına. Fakat ihtiyaç, veri transferi ve konsolidasyon içeren bir yazılım. Arayış İzmir’de, Netsis’in Alsancak ofisinde sonlanıyor. Kızılay İş Merkezi’ne ilk gittiğinde tanışıyor Murat Ihlamur’la. Kapıyı ise kendisine Sevim Teoman açıyor.

Kombassan Holding Netsis’le çalışmaya başlıyor ve başarılı saha uygulamaları ardı ardına geliyor. 2001 yılında ise holding bünyesinde 15 şirket daha Netsis ERP yazılımlarını çeşitli sektörlerde kullanmaya adım atıyor. Projenin mimarı ve yönetim kuruluna götüren kişi tabii ki Ulvi Bezirci. Projedeki Netsis çalışanı eğitmen ise Veli İncekaya (Netpro).

Berka

2001 Krizi ve Berka’nın doğuşu

Mühendis olmasına rağmen ticaret yapmak en büyük hayali olmuş. Sıcak para üzerine kurulu düzenin getirdiği kriz sıkıntıları ve işlerin azalması, Ulvi Bey’in ticarete adım atmasına sebep olmuş. “Bu kriz benim için bir fırsattı” diyor ve ekliyor: “CV veya diploma ile hiç başvuru yapmadım hayatım boyunca. Bir gün ticaretle uğraşacağım belliydi. O gün, mevzu bahis günmüş.”

Murat Ihlamur’la görüşüp 2001 yılının temmuz ayında iş ortağı oluyor. Osmanlı Dönemi’nde yüksek yer, Arapça’da şimşek anlamına gelen Berka ismi ise eşinin fikri. “O zaman gıda sektöründe Konya bir merkez görevi üstlenmişti. Dağıtım merkeziydi ve tüm bölgeye hitap ediyordu. O yüzden bu sektörden başlamayı uygun gördük” diyor. Aynı zamanda gıda sektöründe akrabaları da varmış Ulvi Bey’in.

Hızlı Büyüme

Doğru sektör seçimi ve kaliteli iş sayesinde çok hızlı büyüyor Berka. Kendi ekibi 15 kişi. 20’den fazla alt bayisi var. Toplam müşteri sayısı ise 2500’den fazla. Bunların yarısının destek sözleşmeli. Bu rakamlara bakacak olursak, Anadolu’da Netsis birinciliğini hiç kaptırmamış olmaları tesadüf değil.

2008 yılında ise siyasete atılıyor Ulvi Bezirci. Meram ve Seydişehir ilçelerinin parti başkanlığını yapıyor. Siyaset çok vaktini aldığı için “Bir koltukta iki karpuz olmaz deyip ailece de görüştüğüm Murat Ihlamur’dan Osman Şirinel’i istedim” diyor. Transfer gerçekleşmiş ve Osman Şirinel halen Berka’nın genel müdür yardımcısı.

Logo Mind Insight konusuna geldiğimizde Ulvi Bey’in memnuniyetini yüzünden okuyabiliyorum. “Başarılı iş zekâsı uygulaması için kesinlikle ERP başarısı gerekir” diyor. “ERP ve MRP projesi başarılı olduğunda zaten müşteri kendi talep ediyor iş zekasını. Logo Mind Insight bizim yıllarca hizmet verdiğimiz müşterimizi taçlandırdığımız üründür.”

Berka

İş zekasının ayrı bir tecrübe ve uzmanlık gerektirdiğini de belirtiyor. Berka sahada bu tecrübeyi edinmiş bir firma. Savunma sanayiinde faaliyet gösteren MPG Vinç en kapsamlı müşterilerinden. “İddia ediyorum bu kadar kapsamlı ve kırılımlı senaryolar başka hiçbir yerde yoktur” diye ekliyor Ulvi Bey.

Logo Mind Insight ürününü birkaç kelimeyle tarif etmesini istediğimde ise yine akıllarda yer edecek bir tanım geliyor: “ERP araba ise, Logo Mind Insight sensörler yardımıyla yarı otomatik kullanımdır.”

Ulvi Bey’in dileklerinden biri ise ürünün daha detaylı bir bütçe sunumuna sahip olması. “İş zekası için sunum her şey demektir” deyip hoş bir anısını da paylaşıyor benle. Bera Holding’te IT direktörü iken ve iş zekası kullanılmıyor iken iki büyük sıkıntıları varmış. Bir tanesi güncel veriyle yönetim kurulu toplantısına girememek. Örneğin 5 Nisan tarihli toplantıya 20 Mart verileri ile giriyorlarmış. Bir diğeri de tüm datayı Excel ortamına alarak raporlar oluşturmanın uzun vakit alması. Ulvi Bey yönetim kuruluna Logo Mind’ı uzun uzun anlatmış. Hazırladığı raporları sunmuş. Tüm sunumun ardından holding yöneticisi olan Ahmet Alabayır’dan şu soru gelmiş: “Bu ekranları Excel’e aktarabiliyor muyuz?”

Röportaj: Hakan Bıyıklıoğlu

30.05.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.