facebook
GenelTeşvik Destek

KOBİ’ler için yeni kredi paketi açıklandı!

Küçük ve orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için Hükümet’in yeni bir destek çalışması içinde olduğu duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı’nda kredi paketi konusunda önemli açıklamalar yaptı. KOBİ’ler için yeni paket hazırlığında olduklarını ve bu hafta açıklayacaklarını söyleyen Bakan Albayrak, bu yıl içinde 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçirecekleri bilgisini de paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TOBB İkiz Kuleler’de İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı’nda yeni kredi paketi konusunda açıklamalar yaptı. Albayrak, 2019 yılında 2,5 milyon istihdam sağlanacağını söyledi.

Bakan Albayrak’ın konuşmasında şunları söyledi:

“2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Hükümetimiz çok zor dönemde göreve geldi. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan finansal dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için güçlü duruş sergiledik. Bu süreçte uzun vadeli programlar hazırladık. Hedef ve stratejimizi belirledik ve çalışmalara hızla başladık. KOBİ, esnaf ve sanayicimiz günbegün rahatlama hissediyor. 2009 yılından bu yana 10 milyon yeni istihdam oluşturuldu. Bölgesel istihdam teşviklerini bir yıl uzatma kararı aldık. 6 puanlık SGK teşviği 2019 yılında da devam edecek.”

Yeni destek paketi geliyor

“KOBİ’lerimiz için 20 milyar liralık destek sağlandı. KOBİ’ler için yeni paket geliyor, bu hafta açıklayacağız. Bugün itibariyle esnaf kredilerinde 66 bin 236 adet esnafımıza 6 milyar 238 milyon liralık kredi tutarına ulaşıldı. Mart sonunu bulmadan 10 milyar liralık kredi paketinin ilk bölümünü esnafımıza kullandırmış olacağız. Tarımsal alanda seracılığa yönelik paket açıklamıştık. 8.25 oranında faizle seracılara Ziraat Bankası güçlü finansman paketi açıkladı. 10 günde KDV iade sürecini hayata geçirdik. Attığımız her adım piyasalarda etkisini günbegün gösteriyor. Faizlerde düşüş sürüyor, tahvil faizlerinde Mayıs seviyelerine geldik. Mevduat faizi yüzde 30’a çıkmıştı, yüzde 20’nin altına geliyor. Ticari kredilerde de düşüş sürüyor. Ocak ayında kullandırılan nominal krediler 7.7 milyar lira artış gösterdi, 20 Şubat itibariyle 24.8 milyar liraya çıkmış durumda.”

25.02.2019
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.