facebook
Depo

Kargo anlaşması nasıl yapılır?

Günümüzde, e-Ticaretin büyük bir hacim kazanması ile birlikte kargo firmalarına olan ihtiyaç da artmaktadır. İnternetten alınan ürünlerin uzak mesafelere gönderilmesi ve hızlı bir şekilde müşterilere ulaştırılması için kargo firmalarına ihtiyaç duyulur.

Kargo gönderirken doğru firma ile çalışmak, şirketlerin önceliği olmalıdır. e-Ticaret hizmeti sunan bir şirketin güvenilir ve hızlı bir kargo firması ile çalışması, firmanın itibarı için oldukça önemlidir.

Bu sebeple çoğu firma, bir kargo şirketi ile anlaşma yoluna gitmeyi tercih eder. Anlaşmalı kargolar sayesinde firmaların gönderdiği ürünler uygun fiyata ve daha özenli bir şekilde alıcıya ulaştırılır. Eğer anlaşmalı kargolar hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyor ve “Kargo anlaşması nasıl yapılır 2023?” sorusunun cevabını merak ediyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Kargo anlaşması nedir?

Kargo anlaşma yöntemi, müşterilerine ürün gönderen şirketlere anlaşmalı kargo hizmetinden faydalanma olanağı tanır. Bu hizmet, kargo firmalarının sunduğu bir iş birliği anlaşması olarak görülebilir. Ürün satan firmaların, kargo şirketleri ile anlaşma yapması, ürün gönderim süreçlerinin daha verimli bir şekilde yürümesini sağlar.

Kargo firması ile anlaşma, bir şirketin kargolarını çok daha az masraflı bir şekilde göndermesini sağlar. Böylece çok sayıda kargo gönderen şirketler, kargolarını daha az maliyetle müşterilere ulaştırabilir. Bu durumun en büyük avantajı hem müşterilere daha uygun fiyatlı ürünler sunmak hem de yüksek gönderi maliyetlerinden kurtulmaktır.

Neden kargo anlaşması yapılmalıdır?

Kargo anlaşmaları sayesinde büyük firmalar çeşitli kargo hizmetlerinden de daha avantajlı bir şekilde faydalanabilirler. Bu avantajların bir kısmını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Daha hızlı kargo olanağı: Kargo anlaşmaları sayesinde kargoları çok daha hızlı bir şekilde alıcıya ulaştırmak mümkündür. Bazı kargo firmaları, birlikte çalıştıkları şirketlere “ekspres teslimat” türü hızlı kargo planları sunar. Bu hızlı kargo planları sayesinde bir teslimatı ertesi gün ulaştırmak mümkündür. Böylece firmalar müşterilerine hızlı kargo hizmeti sunarak onların takdirini kazanabilir.
  • Özenli kargolama: Müşteriler, ürünlerinin tek parça hâlinde ve başka ürünlerle karışmadan veya kaybolmadan kendilerine teslim edilmesini ister. Nakliye firmaları da kargo anlaşması yaptığı müşterilerinin gönderilerini daha dikkatli bir şekilde taşımaya özen gösterir. Böylece bir kargo firması ile anlaşan şirketler, ürünlerinin alıcıya zarar görmeden ulaşacağından emin olabilir.
  • Maliyetten tasarruf: Şirket kargo anlaşması sayesinde firmalar, maliyetten tasarruf edebilir. Çoğu kargo firması, anlaşmalı müşterilerine avantajlı indirimler ve kampanyalar sunar. Ayrıca bazı kargo firmaları, sunduğu farklı hizmetlerde de anlaşmalı işletmelere çeşitli avantajlar sunabilir. Çok sayıda kargo gönderen firmalar, bu sayede gönderilerini daha uygun bir fiyatla gönderebilir.

Kargo anlaşması nasıl yapılır?

Pek çok kişinin merak ettiği sorulardan birisi de “Kargo ile anlaşma nasıl yapılır?” sorusudur. Bu noktada çoğu kişi, kargo şirketleri ile anlaşma fiyatlarını ve e-Ticaret kargo anlaşması için gerekenlerin neler olduğunu merak eder.

Öncelikle, kargo anlaşması yapılacak olan firmanın anlaşma sözleşmesi ve maddeleri incelenmelidir. Eğer firmanın şartları ve sunduğu olanaklar avantajlı görünüyorsa bir sonraki aşamaya geçilebilir. Kargo firmasının en yakın şubesine gidilerek anlaşma detayları görüşülebilir. Kargo firması ile işletme her konuda mutabık olduktan sonra anlaşma imzalanabilir.

Şirket olmadan kargo anlaşması yapılır mı?

İnternetten satış yapan bazı kişiler, şirket olmadan kargo anlaşması yapıp yapamayacaklarını merak eder. Bu sorunun cevabı firmadan firmaya değişiklik gösterse de çoğu kargo firması şirket olmayan kişilerle kargo anlaşması yapmaz. Dolayısıyla bir şirket adı altında satış yapmayan kişilerin kargo anlaşması yapması zordur.

2023 Kargo anlaşması fiyatları

Kargo anlaşması ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de anlaşma fiyatlarıdır. Bu fiyatlar, kargo firmasından firmasına değişiklik gösterebilir. Çoğu firma, kendilerine kargo garantisi veren şirketlere indirimler ve çeşitli fırsatlar sunar.

14.07.2023
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.