facebook
ERP

Hibrit ERP nedir, ERP'de ESG-Sürdürülebilirlik

Hibrit ERP nedir, avantajları nelerdir?

Hibrit ERP, geleneksel şirket içi ERP programı ile bulut tabanlı ERP çözümlerinin birleştirilmesiyle oluşturulan bir yaklaşımdır. Bulut tabanlı yaklaşım, işletmelerin mevcut şirket içi ERP altyapısını korurken bulut teknolojisinin esnekliği ile avantajlarından faydalanmalarını sağlar.

Mevcut şirket içi ERP sistemleri ile bulut tabanlı çözümleri bir araya getirerek işletmeler belirli işlevleri veya bölümleri buluta taşıyabilirken kritik işlemleri yerel sunucularda tutabilirler. Böylece işletmelere iş ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş çözüm sunar.

Hibrit ERP, işletmelerin maliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olur. Bulut tabanlı çözümler düşük başlangıç maliyetine sahip olup abonelik tabanlı ücretlendirme modeline sahiptir. Düşük maliyetli modeller, işletmelerin donanım ile altyapıya yatırım yapmadan hızla yeni özelliklere erişmelerini sağlar.

Hibrit ERP, işletmelerin büyüme ve değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamalarına yardımcı olur. Bulut tabanlı çözümler ölçeklenebilir ve esnek olduğundan, işletmeler yeni kullanıcılar ekledikçe veya operasyonlarını genişlettikçe kolayca büyüyebilirler.

İşletmelerin veri güvenliğini sağlamalarına yardımcı olan Hibrit ERP, şirket içi sistemler hassas verileri yerel sunucularda sakladığından, işletmeler verilere kolaylıkla erişip kontrol edebilir. Bulut tabanlı çözümler de güvenlik önlemleriyle korunup verileri yedekler.

Hibrit ERP, işletmelerin teknolojik yeniliklere ayak uydurmalarını sağlar. Bulut tabanlı çözümler hızlı şekilde güncellenip yeni özellikler eklenir. Böylece işletmelerin rekabet avantajı elde ederek müşteri beklentilerini karşılamalarını sağlar.

İşletmelerin mevcut altyapılarını korurken bulut teknolojisinin sunduğu avantajlardan da faydalanmalarını sağlayarak esneklik, maliyet etkinliği, ölçeklenebilirlik, güvenlik, yenilikçilik gibi çeşitli avantajlar yaratır.

ERP’de ESG / Sürdürülebilirlik

ERP, işletmenin tüm departmanlarını bir araya getirip operasyonları, finansları, kaynakları, iş süreçlerini entegre eden yazılım sistemidir. ESG ise "Çevresel, Sosyal ve Yönetişim" kavramlarını temsil ederek sürdürülebilirlik odaklı iş uygulamalarını içerir. ERP sisteminin ESG / sürdürülebilirlik ile ilişkisi, işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyip uygulamalarını yönetmelerine yardımcı olur.

ERP, işletmelerin çevresel etkilerini izlemelerine ve azaltmalarına yardımcı olabilir. Üretim süreçlerini optimize ederek malzeme kullanımını izleyerek kaynakları verimli şekilde kullanmaya yardımcı olabilir.

Hibrit ERP, işletmelerin sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerine imkân tanır. İnsan kaynakları modülleri, işletmelerin çalışanlarının sağlık, güvenlik, refahını izleyip yönetmelerine olanak sunar. Tedarik zinciri yönetimi modülleri, işletmelerin tedarikçilerinin sosyal ve etik standartlarına uygunluğunu izleyip değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

İşletmelerin iyi yönetişim uygulamalarını desteklemelerine yardımcı olmanın yanı sıra risk yönetimi modülleri, işletmelerin ESG risklerini izleyerek yönetmelerine olanak tanır. ESG / sürdürülebilirlik odaklı ERP sistemi, işletmelerin sürdürülebilirlik performanslarını izlemelerine, raporlamalarına ve iyileştirmelerine yardım eder. İşletmelerin çevresel, sosyal, yönetişim alanlarında daha sürdürülebilir ile sorumlu faaliyet göstermelerini sağlar.

Sürdürülebilirlik odaklı ERP sistemi, işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerini belirlemelerine, izleyip raporlamalarına yardımcı olarak paydaşlarına karşı şeffaf olmalarına olanak tanır. İşletmeler için ESG / sürdürülebilirlik odaklı ERP sistemi benimsemek, işletmenin kendi sürdürülebilirlik performansını artırmanın yanı sıra paydaşlar ve toplumla olan ilişkilerini güçlendirebilir.

Bulut tabanlı ERP modellerinin faydaları

Bulut tabanlı ERP modelleri, işletmelerin operasyonlarını yönetmek için önemli bir araç haline gelir. Bu modellerin pek çok faydası bulunur. Bulut tabanlı ERP modelleri, düşük başlangıç maliyetleri sunar.

Şirket içi altyapıyı kurmak için gerekli olan donanım ile yazılım satın alma maliyetlerinden kaçınılabilir, abonelik tabanlı modelle sadece kullanılan hizmetler için ödeme yapılır. İşletme büyüdükçe veya değişen ihtiyaçlara cevap vermek için yeni modüller veya kullanıcılar eklenebilir.

Hibrit ERP sistemleri, güncelleme ile bakım işlemlerini otomatik olarak yönetip işletmeler güncel ve güvenli sistemde çalışabilir. Mobil erişim imkânı sayesinde çalışanlar herhangi cihazdan sistemde veriye erişebilir, sahadan veya uzaktan çalışırken bile işlerini yönetebilirler.

Bulut tabanlı ERP sistemleri, güvenlik ile veri yedekleme konusunda da yüksek standartlara sahiptir. Veri merkezlerindeki güvenlik önlemleri ve otomatik yedekleme işlemleri, işletmelerin verilerini korumak ve kayıplarını önlemek için önemli bir rol oynar.

Kullanıcı dostu arayüzlerle gelmeleri sayesinde bulut ERP sistemleri kullanımı kolay olup iş süreçlerini verimli yönetmeye yardımcı olur. Kullanıcı dostu arayüzü, işletmeler bulut tabanlı ERP sistemlerini tercih ederek hızlı, esnek ve verimli şekilde işlerini yürütebilirler.

13.06.2024
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.