facebook
e-Çözümler

e-Vizite nedir, SGK e-Vizite ne işe yarar?

Şirketlerin yönetim sürecinde pek çok faktör etkin rol oynar. Özellikle büyük şirketlerde yüksek sayıda çalışan bulunabilir. Bu durum işlerin verimli bir şekilde yürütülmesine imkân tanısa da bazı durumlarda iş sürecini yavaşlatabilir. Çalışanların sağlık sebebiyle raporlu olduğu günlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi zorunlu tutulur.

Bildirim zorunluluğu hem personelin haklarını korumak hem de işletmelerin hareketlerinin incelenmesini pratik hale getirmek için oldukça önemlidir. Uzun süre işverenin kuruma gitmesi ile yürütülen bu süreçte bazı eksiklikler göze çarpar.

e-Vizite, sağlık sebepli izinlerin bildirilme sürecini kolay ve güvenilir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamayı hedefler. “e-Vizite nedir?” sorusunun yanıtı, özellikle işverenler ve çalışanlar tarafından sıklıkla merak edilir. e-Vizite, çalışanların işe devam edemedikleri durumlarda raporlarını işverenleri aracılığıyla SGK'ya iletmelerini sağlayan bir elektronik bildirim sistemini ifade eder.

e-Vizite, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işverenlerin, çalışanlarının kaza ya da hastalık nedeniyle işe gidemedikleri günleri SGK'ya bildirebilmeleri için oluşturulan bir internet tabanlı sistemdir. e-Vizite, kâğıt formatta düzenlenen ve işveren tarafından SGK'ya fiziksel olarak iletilen raporlu günlerin dijital olarak SGK'ya bildirilmesini sağlar. SGK e-Vizite sistemi sayesinde raporlu günlerden daha hızlı ve sorunsuz şekilde haberdar olarak işlemleri pratik şekilde gerçekleştirebilir.

e-Vizite sistemi, çalışanların rapor aldığı günleri SGK'ya bildirebilmeleri için özel olarak tasarlanıp geliştirilir. Kaza, hastalık gibi çeşitli sağlık problemlerinden ötürü işe gidemeyen çalışanların durumları, işverenleri tarafından bu sistem üzerinden SGK'ya rapor edilir. Raporlu günler, dijital ortamda resmi olarak kaydedilerek SGK'ya iletilir.

Sistemin en önemli özelliklerinden biri, fiziksel olarak kuruma gidilmesine ihtiyaç duyulmamasıdır. İşverenler dijital ortam üzerinden pratik bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu durum zaman, maliyet ve işgücü tasarrufuna imkân tanır.

Yasal yükümlülüklerin de kolaylaştırılmasına yardımcı olan e-Vizite sayesinde resmi işlemleri verimli bir şekilde yönetebilirsiniz. İnsan kaynakları hataları minimize ederek anlık veri paylaşımına yardım eden e-vizite sayesinde kurum ve personelin hakları korunur.

SGK e-Vizite ne işe yarar?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait e-Vizite sistemi, işverenler ve çalışanlar için kolay, hızlı ve güvenilir bir yöntemdir. Raporlu günlerin elektronik ortamda kaydedilmesi, iş süreçlerini daha etkin hale getirerek sosyal güvenlik haklarının korunmasına katkı sağlar. Böylece işverenler ve çalışanlar, raporlu günlerle ilgili işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Özel olarak tasarlanıp geliştirilen SGK e-Vizite, fonksiyonel özellikleri ile dikkatleri üzerine çeker. Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir hizmet olan e-vizite, internet altyapısına sahiptir.

Personel ve işverenler arasında önemli bir iletişim kanalı olarak öne çıkan e-Vizite, sağlık sebepli işe gidememe durumlarında kullanılır. Bu bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na vakit kaybedilmeden bildirilip kaydedilmesine imkân tanıyan platform sayesinde çalışanların sigorta primleri düzenli olarak ödenir.

e-Vizite sistemi, bilgilerin elektronik ortama kaydedilmesini sağlar. Bu özellik, erişim izni olan bireylerin bilgilerine pratik şekilde erişim sağlamasına olanak tanır. İnternet bulunan her noktadan personel, işveren veya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili çalışanları tarafından erişilebilen bilgiler, iş akışını hızlandırarak vakit kaybını önler.

Sürekli güncellenen sistem sayesinde bilgi aktarımında herhangi bir problem yaşanmaz. Hata payının azaltılması ortaya çıkabilecek sorunları minimize eder.Çalışanlar, kaza, hastalık veya diğer geçerli nedenlerle işe gidemedikleri günleri e-vizite sistemi üzerinden işverenlerine bildirebilirler. İşverenler de bu raporlu günleri SGK'ya ileterek resmi olarak kaydedilmesini sağlar.

Raporlu günlerin SGK'ya bildirilmesi, çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunmasını sağlamasının yanı sıra sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesine de olanak tanıyarak büyük avantaj yaratır.

SGK e-Vizite sistemi, şirket sahiplerinin yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olur. Raporlu günlerin zamanında ve eksiksiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesi, yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmalarını önler. Belirlenen yasal yükümlülük ve sınırlandırmalara kolaylıkla uyulması sayesinde firmaların işleyişi sorunsuz şekilde devam eder.

Fiziksel olarak SGK şubesine gitmeden raporlu günlerin bildirimi yapılabildiği için hem işverenler hem de çalışanlar zaman, bütçe ve işgücünden tasarruf ederler. Birçok açıdan tasarruf edilmesine yardımcı olan e-vizite sistemi, verimli bir işleyiş yaratır. Bilgilerin anlık olarak sisteme girilip güncellenmesi, izinli personelin sorun yaşamasına engel olur.

e-Vizite giriş nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu e-vizite sistemine giriş yapmak son derece pratiktir. Bilgisayar veya akıllı telefonunuzdan internet tarayıcısını açmalısınız. Tarayıcının adres çubuğuna dilerseniz e-Vizite işlemi için kullanılan web adresini dilerseniz ise SGK e-Vizite yazarak arama yapmalısınız.

Sisteme giriş yaptıktan sonra daha önce kayıt olmadıysanız kayıt olmanız gerekir. SGK e-Vizite sistemine geçmişte giriş yaptıysanız kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak girebilirsiniz. Şifresini unutan kişilerin şifre yenilemesi tavsiye edilir.

SGK e-Vizite sistemine giriş yaptıktan sonra e-Vizite paneli üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Panel sekme veya menülerden oluşur. Çalışanların rapor aldığı günleri kaydetme, raporları görüntüleme, Sosyal Sigorta Kurumu’na bildirme başta olmak üzere çeşitli işlevler yer alır.

Yapmak istediğiniz işleme uygun menü veya sekmeleri kullanarak rapor aldığınız günleri sisteme kaydedebilir, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirebilirsiniz. Sistemi kullanmak ile ilgili sorun yaşıyorsanız yardım alabilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra yetkisiz erişimi engelleyip bilgilerinizin güvenliğini korumak için oturumu sonlandırmanız son derece önemlidir.

SGK e-Vizite sistemi, işverenlere ve çalışanlara işlemlerini dijital ortamda kolaylıkla yapma imkânı sunarak raporlu günlerin resmi olarak kaydedilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmesi süreci hızlanır, işverenler yasal yükümlülüklerini daha etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirebilirler.

15.05.2024
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.