facebook
Genel

Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım’da Logo ve AvivaSA İşbirliği

1 Ocak 2017 itibariyla 45 yaş altında olup özel sektörde ve kamu sektöründe çalışan herkesi ilgilendiren önemli bir uygulama hayata geçti: Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım!

Otomatik Katılım Hakkında

Otomatik Katılım, çalışanların işverenleri aracılığıyla, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) dâhil edildiği bir uygulamadır.  Otomatik Katılım kapsamına giren her işveren, çalışanları adına bir emeklilik şirketi ile sözleşme yapıp 45 yaş altındaki çalışanlarını bu plana dâhil etmekle yükümlüdür. Otomatik Katılım sistemine dahil edilen çalışanların prime esas kazançlarının %3’ü  her ay otomatik olarak Otomatik Katılım birikimlerine aktarılır.

İşverenlerin Yükümlülükleri

Otomatik katılım sistemine dahil olan her işveren, çalışanları adına, bir emeklilik şirketi ile sözleşme yapmak ve mevzuattaki kriterlere uyan çalışanları bu plana dahil etmekle yükümlüdür. Şirket seçiminde, hizmet kalitesi, ve çalışanlara sağlanan avantajlar göz önünde bulundurularak tercihte bulunmalıdır.

İşveren, sisteme giriş esnasında çalışandan faizli/faizsiz fon tercihini alır, tercihte bulunmayan çalışanları için söz konusu tercihi yapar.

Çalışanların maaşlarından prime esas kazancın veya emeklilik keseneğine esas aylığın minimum %3’ü olmak kaydıyla kesinti yaparak, bu tutarı en geç çalışanın ücretinin ödeme gününü takip eden ilk iş günü emeklilik şirketine aktarma yükümlülüğü de yine işverene aittir. Ayrıca, çalışanların sisteme dâhil olması için, kanun ve alt düzenlemeler kapsamındaki gerekli tüm bilgileri hazırlayarak şirkete bildirmek ve aylık olarak bu datayı şirkete iletmek ile sorumludur.

Operasyonel gerekliliklerine göre işveren, şirket seçimi ve katkı payının kesilmesi hariç diğer yükümlülüklerinin icrasını dilerse emeklilik şirketine bırakabilir. Son olarak işverenin, çalışanlarını sisteme dâhil edildiklerine dair bilgilendirme zorunluluğu da bulunmaktadır.

Logo’nun Bordro Çözümlerinde Otomatik Katılım Entegrasyonu

Şirketlerin özellikle İnsan Kaynakları sorumlularını yakından ilgilendiren bu uygulama kapsamında Logo, Bordro Plus ve Netsis 3 Bordro kullanıcılarının Otomatik Katılım süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım entegrasyonunu geliştirdi. Bu özellik ile işverenler, Otomatik Katılım uygulaması kapsamında başvuru ve tahsilat süreçlerini rahatlıkla Logo çözümleri üzerinden gerçekleştirebilecek.

Logo ve AvivaSA İşbirliği

Logo, eklediği bu entegrasyon kapsamında, Bireysel Emeklilik sektöründe fon büyüklüğü bazında pazar lideri olan AvivaSA ile işbirliği yaparak, Bordro 3 ve Netsis 3 Bordro kullanıcılarının programın içerisinden pratik bir şekilde AvivaSA ile iletişime geçip başvuru süreçlerini başlatmasını sağlıyor. İşverenlerin Otomatik Katılım sözleşmelerini AvivaSA ile başlatmalarının ardından, çalışanların aylık ücretleri üzerinden Otomatik Katılım sözleşmelerine aktarılacak katkı paylarının tahsilatını rahatlıkla gerçekleştirme imkanını sunuyor.

Otomatik Katılım uygulaması hakkında merak ettikleriniz ve AvivaSA’nın bu kapsamında sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için AvivaSA’nın web sitesini inceleyebilirsiniz.

06.04.2017
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.