facebook
Genel

Asgari ücret 2021 zammı belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında son toplantısını gerçekleştirdi ve asgari ücret belirlendi. Asgari ücret, bekar ve çocuksuz işçi için brüt 3.570,50 TL, net 2.825,90 TL; evli ve 3 çocuklu bir çalışan için 3.013,72 TL olarak belirlendi. Asgari ücret 2021 dönemi hakkında tüm ayrıntılar blog yazımızda.

Asgari ücret 2021 zammı ile ilgili beklenen açıklama geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını gerçekleştirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 asgari ücret zammının, brüt 3.577,50 TL, net 2.825,90 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan taraflar geçtiğimiz gün toplantılarda asgari ücret 2021 zam oranı hakkında beklentilerini paylaştı. Asgari ücret zammı ne kadar olacak, asgari ücret zammı ne kadar oldu, asgari ücret 2021 zammı ne kadar soruları gündeme geldi. Asgari ücret; asgari geçim indirimi (AGİ), işsizlik maaşı gibi birçok tutara da artış getirecek. Asgari ücretin bekar bir işçi için brüt 3 bin 577 TL 50 kuruş, net 2.825 lira 90 kuruş olarak belirlenmesiyle asgari ücrete yüzde 21,56 oranında zam yapılmış oldu.

“Çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak”

Yaşam maliyeti, pandemi döneminde ekonomik durum, gerçekleşen ve hedef enflasyon ve refah payı parametreleri toplantıda öne çıktı. Toplantı sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret açıklaması yaptı. Selçuk, Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun olduğunu vurguladı ve “Sosyal yardımlardan, asgari geçim indirimine kadar pek çok değişken asgari ücrete dayanıyor.

Bakan Selçuk, “İşçilerimizi ve işverenlerimizi birlikte koruyarak çalışma barışını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kayıt dışı istihdam ile mücadele ederek çalışanlarımızın sosyal güvencesini temin etmeyi önceliğimize alıyoruz. Çalışanlarımızın emeğine sahip çıkarak sosyal adaleti pekiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm kamu temsilcilerimize bir kez daha teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretten kesilen prim ve vergiler

3.577 TL olan brüt asgari ücret 500,85 TL sigorta primi, 35,78 TL işsizlik sigortası primi, 456,13 TL gelir vergisi, 27,15 TL damga vergisi kesildikten sonra 2.557 TL’ye düşüyor ve 268 liralık AGİ tutarı eklendikten sonra net 2.825 TL oluyor. Bu durumda asgari ücretin işverene maliyeti 4 bin 203 TL oluyor. Asgari ücrete devlet desteği tüm işletmeler için 75 TL olarak sürdürülecek.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, 5’er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. İşçi tarafını ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

29.12.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.