İnsan Kaynakları

İş sağlığı ve güvenliği nedir, iş sağlığı ve güvenliği yazılımlarının şirketinize faydaları nelerdir?

Çalışanların iş ortamındaki güvenliğini sağlamak ve sağlığını koruma altına almak üzere geliştirilen iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları neden bu kadar önemli? Çalışanlar için olduğu kadar işletmeler için de geri dönüşü sağlıklı olan İSG’yi daha yakından tanıyalım dedik.

Genelde “iş sağlığı ve güvenliği” dendiğinde akıllara tehlikeli mesleklere yönelik bir uygulama ve iş kazalarına karşı önlem gibi anlamlar gelse de, bu konunun aslında sanıldığından çok daha derin olduğunu hatırlatarak yazımıza başlıyoruz.

Bu uygulamalar neyi amaçlar?

İSG olarak kısaltılan iş sağlığı ve güvenliğinin geniş kapsamda amacı, bir kişinin işe başlamadan önceki sağlık durumu ile iş bittikten sonraki sağlık durumunun aynı olmasını sağlamaktır. Dolayısıyla çalışan her bireyin iş kazası yaşama ihtimalini minimuma indirmek ve çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek bu uygulamaların başlıca amacıdır.

Bu uygulamaların usulleri ve temel şartları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurumu tarafından belirlenir. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanları da çalışanların güvenliğini sağlamanın yanı sıra her anlamda sağlıklarını da korumayla yükümlüdürler.

Her meslek için geçerli

Ortaya çıkışı Sanayi Devrimi zamanlarına kadar uzanan iş sağlığı ve güvenliği konusu, farklı iş yerlerinde, farklı kaza riski potansiyellerine göre şekillenmektedir. İş yerleri tehlikeli, çok tehlikeli ve az tehlikeli olmak üzere üç farklı sınıflandırmaya göre ayrıştırılır ve iş güvenliği uzmanları her birinde ilgili şartlar gereği denetimler gerçekleştirir.

Anlayacağınız iş yerinin ne kadar risk teşkil edip etmediği önemli değil. Artık her iş kurumunun en az bir adet iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile çalışıyor olması gerekmektedir. Bu, kurumda çalışan maaşlı bir eleman olabileceği gibi, OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Büroları) ile çalışarak da gerçekleşebilir.

İşletmeler için neden önemli?

Bir iş yerinin verim sağlayabilmesi için çalışanlarının ortaya iyi işler çıkarması gerekir. Bunun için de elbette ki sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı birinci kuraldır. Dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliği sadece insan sağlığını korumakla kalmaz, iş yerlerindeki verimi de arttırır.

Kurum, potansiyel risklerin ortadan kaldırılması için çeşitli yöntemleri uyguladıktan sonra tehlikelerin ortaya çıkmasını önlemiş olur. Bunu sürekli olarak yaptığında, iş güvenliğinin önemini kavramış bir kurum olarak, sadece çalışanlarını koruma altına almış olmaz; uzun vadede bakıldığında işletme giderleri açısından yüksek kârlılık sağlamış olur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımlarının Şirketinize Faydaları

Çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunmak üzere işleyen iş sağlığı ve güvenliği konusu, özel tasarlanmış yazılımlar sayesinde özellikle çok şubeli firmalar için artık çok daha pratik bir konu.

İş sağlığı ve güvenliği, hem çalışanları olası iş kazalarına karşı korumak hem de çalışanların sağlıklı bir çalışma ortamında iş yapmasını sağlamak açısından her kurumun önem vermesi gereken bir konu. Sadece insan sağlığını korumakla kalmaz. Aynı zamanda iş yerindeki verimi artırarak işletme giderleri açısından yüksek kârlılık da sağlar. İş sağlığı ve güvenliği konusu genelde konunun uzmanları tarafından tasarlansa da, iş sağlığı ve güvenliği yazılımları süreçleri çok daha kolaylaştırır ve güvenli hale getirir.

Özellikle çok şubeli, çok çalışanlı kurumlar için olmazsa olmaz bir çözümdür. İş sağlığı ve güvenliği yazılımları, teknolojik avantajları sayesinde İSG takibi ve kontrolünde zorlananların imdadına yetişiyor. Peki tam olarak nasıl bir şeydir bu yazılım?

İş sağlığı ve güvenliği yazılımı nedir?

Bu yazılım, iş yeri hekimi veya iş sağlığı ve güvenliği uzmanının yapmakta olduğu tüm doküman hazırlama, dokümanları takip etme ve planlama süreçlerini çok daha kolay hale getirmek üzere tasarlanmış teknolojilerdir. Hem İSG yöneticileri hem de iş yeri hekimleri bu yazılımlar sayesinde çok daha etkili bir şekilde gözlemler yapabilir ve işleri çok daha sağlıklı takip edebilirler.

Kurumlar için tasarlanan iş sağlığı ve güvenliği yazılımlarının her biri farklı özellikleriyle ayrışır. Fakat temelde hepsi aynı amaca hizmet etmektedir ve her biri, ek özellikler sayesinde isteğe göre geliştirilebilmektedir. En büyük avantajı ise hatırlatma özelliğidir. Periyodik olarak kullanıcılara ve yöneticilere unutulma ve aksama ihtimali olan bir çok faaliyeti zamanında hatırlatıyor olur.

İş sağlığı ve güvenliği yazılımı neler yapar?

İş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli olan birçok adım, bu yazılımlar üzerinden pratik bir şekilde takip edilebilir ve hallolabilir. Örneğin iş yerine ait olan riskleri takip eder ve ilgili kişilere iletir; aynı zamanda risk analiz formları düzenlemeye de yardım eder. Firmanın yöneticilerinin tüm şubelerdeki risk tespitlerini yapmasını, doküman durumlarını, risklerin giderilmesi ve eğitim gibi süreçlerinin analizlerini daha kolay hale getirir.

Aynı zamanda çalışanların sağlık raporları, ona verilmiş ilaçlar ve tedavi yöntemleri gibi sağlık detaylarını da bu yazılım sayesinde düzenli bir şekilde takip edebilirsiniz.

Çalışanlarınızın çok daha sağlıklı, güvenli ve kontrollü bir ortamda çalışmasını sağlayan iş sağlığı ve güvenliği yazılımları, özellikle çok şubeli işletmeler için mutlaka uygulanması gereken bir teknoloji. Çalışanlara zaman kazandıracak ve aynı zamanda da kolaylık sağlayacak bu yazılımların firma sahibine geri dönüşü de son derece olumlu olacaktır.

eLogo İSG ile yepyeni bir dönem!

İSG verilerinizi 10 yıl boyunca saklamak zorunda olduğunuzu biliyor muydunuz? eLogo saklamayı da sizin için yapıyor! eLogo İSG ile tüm İş Sağlığı ve Güvenliği süreçlerinizi uçtan uca yönetebilir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na zorunlu verilerinizi gönderebilirsiniz.

eLogo İSG HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

01.02.2019
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.